Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

VAN LINKS NAAR RECHTS IN DE KERKBANKEN

Muziek verbindt alle harten in carnavalsmis

De Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde zit niet elke week zo vol als zaterdagochtend het geval was. De eucharistieviering vormde dan ook niet zomaar een dienst, maar een mis met bijzondere gasten. Metal-zangeres Dianne van Giersbergen, hofkapel De Kromploegers en pastoor Geertjan van Rossem leverden muzikale bijdragen aan de carnavalsmis, die daardoor extra feestelijk werd.

Voordat de Ploegers zich in het feestgedruis stortten, bogen zij eerst in deemoed het hoofd. Het heidense zottenfeest en de katholieke kerk zijn sinds eeuwen met elkaar verbonden, dus is een viering voorafgaand aan de leut gepast.

De Kromploegers openden met het Liempds volkslied, laat trompettiste Ellen weten. Samen met Dianne van Giersbergen bracht het orkest de stemmige ballads The Rose en Hallelujah ten gehore. Voor de zangeres was het een terugkeer naar haar roots want als vierjarig meisje wilde ze graag meezingen met een koortje in de kerk. Toen ze jarig was geweest, kwam die droom uit. Nu liet ze haar stem, inmiddels geoefend, opnieuw door de gewelven schallen.

De muzikale pastoor Van Rossem maakte vorig jaar al muziek tijdens de carnavalsmis in Boxtel. Ook in het buurdorp bewees hij zijn vocale kwaliteiten. Hij zong All you need is love, met een zelfgemaakte tekst.

Geen orgelmuziek aan het slot van de mis of een gregoriaans Ite, missa est. Nee, de muzikanten sloten af met Van links naar rechts. De kerk niet dynamisch? In Liempde zeker wel.



p Dianne van Giersbergen en De Kromploegers vullen de kerk met stemmige muziek. (Foto: Hans van Doorn).


CAMPAGNE IN TEKEN BEROEPSONDERWIJS

'Werken aan je toekomst' motto van de vastenactie

De campagne van Vastenactie in de veertigdagentijd - van Aswoensdag tot Pasen - staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden.

Met een gedegen opleiding zijn mensen beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten, aldus de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie.

De afgelopen drie jaar volgden al meer dan vierduizend mensen een beroepsopleiding met hulp van Vastenactie en kregen meer dan tienduizend jongeren basis- of voortgezet onderwijs. Tijdens de Vastenactiecampagne 2020 wil de werkgroep nog veel meer mensen een steuntje in de rug geven om hen te helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen, zodat ze voor zichzelf en hun familie kunnen zorgen én een rol kunnen spelen in hun gemeenschap. De komende weken is wekelijks op deze pagina een artikeltje over deze campagne te lezen.


Senioren


DONDERDAG 27 FEBRUARI

13.30 bridgen in De Walnoot.
13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 28 FEBRUARI

12.00 lunchen in Elisabethsdael. Aanmelden voor 21 februari bij Sina van Alphen, telefoonnummer (0411) 68 92 85 of e-mail sinavanalphen@solcon.nl.
13.30 rikken en jokeren in Orion.

DINSDAG 3 MAART

13.30 biljarten in De Walnoot

13.30 hobbymiddag in De Rots

14.00 kienen in De Walnoot

DONDERDAG 5 MAART

13.30 bridgen in De Walnoot

13.30 handwerken in Orion


Koffie met kennis

In HobbyCentrum Boxtel is vrijdag 6 maart om 13.30 uur de presentatie Met warme woorden in het kader van Koffie met kennis. Judith Maréchal en Trudy van Rooij spreken over de verbinding tussen grootouders en kleinkinderen in relatie tot het levenseinde. De entree is twee euro, aanmelden kan via www.hobbycentrumboxtel.nl of (0411) 21 03 55.


Blues

De driekoppige band Blue Century speelt zondag 1 maart in kunstcafé Coupé aan het Stationsplein. Vanaf 15.00 uur komt muziek uit een eeuw lang blues voorbij: van Robert Johnson tot hedendaags eigen werk van de drie beroepsmusici. Toegang is gratis; na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Afbeelding