Kinderen planten samen een klein bosje in Boxtel


Leerlingen van de basisscholen De Vorsenpoel en De Maremak gaan vrijdagochtend 6 maart bomen planten. 's Middags mogen buurtkinderen ook meehelpen.

Het gaat om het creƫren van een Tiny Forest, een bosje in verstedelijkt gebied. Dit wordt aangelegd op het grote grasveld op de hoek van de Robert Schumanlaan en Domelloord. Kinderen die in de buurt wonen en graag de schop in de grond steken, zijn die vrijdagmiddag vanaf 14.15 uur welkom. In totaal komen er zeshonderd boompjes te staan. Wethouder Peter van de Wiel verricht 's middags een starthandeling. De organisatie raadt kinderen aan laarzen en oude kleren aan te doen.

Het Tiny Forest is bedoeld als een stukje nieuwe natuur, waar schoolkinderen straks buiten lessen krijgen en waar jeugd uit de omgeving in kan spelen. Dat duurt overigens nog wel even, want de boompjes moeten nog wat groeien.


Schoolcarnaval Vorsenpoel en Maremak swingt

Zanger Jordy van den Boer veranderde vrijdagochtend het schoolplein van de basisscholen De Vorsenpoel en De Maremak in een deinende massa. Maar de echte eregast was prins Donald VI van Eendengat.

Zijne doorluchtige hoogheid slingerde met zijn gevolg en de leerlingen in polonaise over de tegels. Van den Boer liet alle kinderen springen, zwaaien en hossen, maar de ouders hielden zich wat stil. ,,Ik zie daar allemaal papa's en mama's stilstaan. Zullen we zeggen dat wie niet danst, het schoolplein schoon moet vegen?" Na een minuut of twintig huppelen, hadden de kinderen het niet meer koud, was de prins vertrokken naar zijn volgende afspraak en was carnaval voor De Vorsenpoel en De Maremak begonnen. (q Foto: Bas van den Biggelaar).