Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

What's Up, Luna & Kim?


Op een gewone doordeweekse dag hebben Luna van Uden (inmiddels 11) en Kim van Weert (10) andere outfits aan, maar het is deze vrijdagochtend schoolcarnaval. Met niemand minder dan prins Donald VI van Eendengat, het gevolg én zanger Jordy van den Boer. Ze hossen en springen op het schoolplein van De Vorsenpoel en De Maremak voordat ze aanschuiven voor een gesprekje.

Wat zien jullie er mooi uit. Wat voor kostuums dragen jullie? Luna: ,,Ik ben een legermeisje. Kim: ,,Ik een politieagente."

Volgens mij houden jullie wel van carnaval, klopt dat? ,,Ja", klinkt het volmondig.

Waar vieren jullie dat dan? Luna: ,,In de Kwekpoel." Kim vult aan: ,,Op zaterdag, zondag en dinsdag. We dansen daar."

Hoe vonden jullie het optreden van Jordy? ,,Leuk", antwoordt Kim. ,,Ik ken zijn liedjes vooral via mama."

Waar houden jullie nog meer van, buiten carnaval? ,,Van handbal", vertelt Luna. ,,Ik speel bij HCB '92 in Boxtel. In teams van zeven handbalsters." Kim: ,,Ik dans graag en ik voetbal bij RKSV Boxtel, bij het tweede team van meisjes onder elf. We hebben een carnavalsdisco gehad bij de club."

Wat leren jullie zoal op de trainingen? ,,Op doel schieten", antwoorden beide meisjes. ,,En vangen en overspelen", vult Luna aan. Kim: ,,Samenwerken, richten. Het gaat goed, we staan nu tweede."

Op de vraag hoe oud de meiden zijn, komt toevallig voorbij dat Luna gisteren (woensdag) jarig was. Hoe oud ben je geworden? ,,Elf." En wat staat er op je verlanglijstje? Daar moet ze even over nadenken. ,,Een handbal!"

u Kim (links) en Luna dragen stoere outfits tijdens het schoolcarnaval. (Foto: Bas van den Biggelaar).