Afbeelding
Foto: BC'80 Blusco Boxtel

SPORTCLUB VERLENGT CONTRACT MET SPONSOR

Badmintonclub heet nu BC '80 Blusco Boxtel

Badmintonvereniging BC’80 heeft onlangs haar sponsorcontract met Blusco met drie jaar verlengd. De vereniging heeft daarom nu haar naam veranderd in BC’80 Blusco Boxtel.

Blusco sponsort de badmintonclub al een hele poos. Sinds twee jaar dragen alle leden bovendien een shirt met het logo van het bedrijf aan de Runmolen 2. Eigenaren Eugène en Trudie van Geffen gaan nog zeker drie jaar door met de ondersteuning aan de club. In ruil hiervoor hebben de leden afgesproken dat Blusco, gespecialiseerd in brandpreventie, in de verenigingsnaam wordt opgenomen.

IN HET ZONNETJE

Het bestuur van de club is hier erg blij mee. De sponsoring geeft ruimte om jaarlijks iets extra's te organiseren voor de leden. Dinsdagavond 18 februari zetten de badmintonners Eugène en Trudie als dank in het zonnetje. Het nieuwe sponsorcontract is een mooie opsteker in een toch al feestelijk jaar. De vereniging bestaat dit jaar vier decennia. Een mijlpaal die uitgebreid wordt gevierd. In januari werd afgetrapt met een blacklight-toernooi. Nog op het programma staan een junioren-seniorentoernooi, een reünie en een verrassingsactiviteit.

COMPETITIE

BC ’80 Blusco Boxtel neemt met drie teams deel aan de competitie van de Bossche Badminton Federatie (BBF). De tegenspelende clubs bevinden zich in een gebied van Hilvarenbeek tot Heesch. Het sporttenue dat de competitiespelers dragen, is volledig uitgevoerd in de kleuren van de sponsor, zodat het Boxtelse bedrijf overal in de regio zichtbaar is.

De Boxtelse badmintonclub telt zestig volwassen en veertien jeugdleden. De jeugdtraining wordt verzorgd door eigen leden op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. De senioren spelen naar eigen inzicht tussen 20.00 en 22.30 uur. Geïnteresseerden die mee willen doen, krijgen een beginnerstraining.


p De leden van BC '80 Blusco Boxtel in de gesponsorde tenues. De vereniging is blij dat het sponsorcontract is verlengd. Het is toch al een feestelijk jaar voor de badmintonners:hun club bestaat veertig jaar. (Foto: BC '80 Blusco Boxtel).


TURNSTER WINT GOUD IN EERSTE DIVISIE

Boxtelse turnequipe rijgt regio-medailles aaneen

Eva Roos, uitkomend in de eerste divisie, heeft goud gewonnen namens gymnastiekvereniging Tabitta. Zij en diverse ander turnsters van de Boxtelse club kwamen 15 en 16 februari uit op de regiokampioenschappen. Naast de eerste, kwamen ook de tweede en derde divisie aan bod. En daarbij werden diverse medailles binnengesleept door de turnploeg.

Dankzij een hele sterke vloer- en balkoefening tijdens de strijd om de regiotitel kreeg Roos de gouden medaille omgehangen. Lieve van der Zijde verbeterde zich ten opzichte van de vorige wedstrijd en werd achtste.

HALVE FINALE

Voor de turnsters in de derde divisie was het een bijzonder spannend weekend, omdat zij zich konden kwalificeren voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap. Bij de jeugd behaalde Mollie McCluney een bronzen medaille allround, het eindresultaat van oefeningen op vier toestellen. Ze plaatste zich daarmee voor de begeerde halve eindstrijd. Myrthe Widlak werd vijfde en stroomt door naar diezelfde ronde. Fenne Scheffer belandde op de achtste plaats en valt net buiten de groep van zeven turnsters die, onder voorbehoud, aan de halve landelijke titelstrijd mee mogen doen. Er is nog een kleine kans dat dit aantal wordt aangepast, waardoor Scheffer misschien alsnog de volgende ronde bereikt. De zieke Renee van Gaal eindigde als vijftiende.

Bij de senioren kwamen Jaimy de Wit en de zieke Lieke van Berkel in actie. Na een hele spannende wedstrijd, waarin ze na vier toestellen evenveel punten hadden en gedeeld dertiende werden, kwamen beide turnsters weer verder in de landelijke competitie.

Op zondag turnden deelneemsters uit de tweede divisie en de senioren in de eerste divisie hun regiokampioenschap en stonden er toestelkampioenschappen op het programma voor sportsters uit de tweede en derde divisie.

Bij de pupillen 1N2 eindigde Naita van der Velden als vijfde, Fenne van de Laak werd achtste, Fay Janssens vijftiende en Saar van der Velden zeventiende. Sophie Nagtegaal, die uitkomt bij de jeugd1N3, kreeg een bronzen medaille omgehangen dankzij enkele fraaie oefeningen. Maissam Bezbiz werd zevende en Lizzy Stolwijk had pech op vloer. Ze ging door haar enkel en kon niet meer verder turnen. Ze eindigde hierdoor op een vijftiende plaats, ondanks mooie oefeningen op sprong, brug en balk.

Senioren-gymnaste Guylene Brunemann, uitkomend in de tweede divisie, behaalde de 21e stek en Romy Schepens turnde vanwege een blessure alleen brug en balk.

KAMPIOEN

Bij de toestelkampioenschappen voor de tweede en derde divisie namen de turnsters van Tabitta verschillende medailles mee naar Boxtel. Op sprong: zilver voor Sophie Nagtegaal en brons voor Lizzy Stolwijk. Op brug: goud voor Myrthe Widlak, brons voor Lizzy Stolwijk en Lieke van Berkel. Op balk: goud voor Sophie Nagtegaal, zilver voor Fay Janssens en brons voor Fenne Scheffer. Op vloer: zilver voor Naita van der Velden.

Ook maart wordt een spannende maand, want dan wordt de tweede kwalificatiewedstrijd in de eerste divisie gehouden. En de tweededivisie-turnsters komen dan uit in de kwartfinales van het NK in Volendam of Winterswijk.


u Verschillende turnsters van gymnastiekvereniging Tabitta wisten een medaille in de wacht te slepen. (Foto: Gymnastiekvereniging Tabitta).




Afbeelding