Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

'Ellen' neemt de kolderregie over...


Niet prins Donald VI van Eendengat, noch zijn collega-leutmonarchen Bernardus (Ploegersland), Thomas (Oggelvorsenpoel) of jeugdprins Roel (Mullukzuipertjesland) nemen komend weekend de macht over. Nee, dat lijkt Ellen te gaan doen...

Ellen? Ja, dat is de naam die is toegedicht aan de volgende storm die op komst is. Voor de derde zondag op rij gaat het stevig waaien, zo waarschuwen weervoorspellers. En dus houden met name bouwers van praalwagens en organisatoren van optochten hun hart vast: kunnen de leutstoeten waarin maanden voorbereiding zit, wel doorgaan. Ellen heeft hen in de greep: ook carnavalsclub Ut Gut Nie van Èges in Gemonde (foto boven, Albert Stolwijk).

Het is alweer bijna twee decennia geleden dat Brabants Centrum de eretitel Staatscourant van Eendengat in ontvangst nam van de tot nu enige vrouwelijke waggelprins: Stanzi d'n Urste. Ook nu brengt deze krant een uitgebreid overzicht van de feestelijkheden die de komende dagen van stapel lopen. Niet alleen in Boxtel, maar ook in de omringende dorpen. Kijk hiervoor op de pagina's 17 tot en met 26.