OVERDAG SPELLETJES, 'S AVONDS HOSSEN


Jeugd Boxtel komt samen in Kwekpoel

RENS VAN DEN ELSEN

De Boxtelse carnavalsjeugd kan ook dit jaar weer terecht in de Kwekpoel, het jeugdhofpaleis voor alle Donseendjes. Overdag staan de deuren open voor alle leeftijden, 's avonds gaan de discolampen aan en kan de jeugd vanaf groep zeven los. Al veel jaren weten kinderen het indoor feestparadijs in sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg 14 te vinden. Hoewel Duckout deels uit dezelfde vijver vist, ziet de organisatie van de Kwekpoel dat feest niet als concurrent.

Sterker nog, carnavalsvereniging De Knokkers, die de Kwekpoel organiseert, is juist blij dat er een groots evenement is waar de jeugd naar door kan stromen. ,,Het is belangrijk dat de jongeren een leuke carnaval hebben. Of ze dat nu bij ons vieren of bij Duckout, dat maakt niet zoveel uit. Wij gaan er in elk geval een mooi feestje van maken met z'n allen", geeft Tamara van der Steen van de organisatie aan.

De activiteiten die overdag plaatsvinden, zorgen steevast voor flink wat voetjes over de vloer. Met de prijsuitreiking van de Kleine Eendentrek en een vossenjacht op zaterdag, het carnabal op zondag, het Donseendjesfeest op maandag en de spelletjesmiddag op dinsdag, is de verwachting dat de zaal vol zal staan met jonge carnavalsvierders. En hoewel er natuurlijk gedanst kan worden op de leukste (kinder)carnavalsliedjes, is er ook ruimte voor spelletjes en knutselen.

's Avonds kan de jeugd los op de muziek die de dj's van Kek Discoshow de zaal in slingeren. Wie hier binnen wil kan een zogeheten partybandje aanschaffen. ,,Dit geeft meteen een festivalgevoel en is makkelijk te herkennen", vertelt medeorganisator Marlies de Brouwer.

SILENT DISCO

Vorig jaar was er al een vernieuwingsslag en ook dit keer zijn er nieuwe elementen geïntroduceerd. Zo is er op zondag-, maandag- en dinsdagmiddag een silent disco. Naast de normale carnavalsdeuntjes die voor iedereen te horen zijn, draaien een aantal jonge, talentvolle dj's op aparte kanalen hun eigen muziek. Iedereen met een koptelefoon kan dan zelf bepalen waar hij of zij naar wil luisteren.

Daarnaast blijven de deuren zowel 's middags als 's avonds een half uur langer open, namelijk tot 17.30 en 23.00 uur. Daar heeft de organisatie voor gekozen omdat de jongste kinderen vaak na hun middagdutje binnen komen en dan nog iets langer kunnen vieren. 's Avonds geldt dat overigens andersom, want die leeftijdsgroep blijft juist steeds langer op", aldus De Brouwer.

Natuurlijk gaan jeugdprins Thijn en jeugdprinses Karleen samen met hun gevolg regelmatig de polonaise voor in het feestgedruis.

POLSBANDJE

Wie nog een polsbandje voor de Kwekpoel wil kopen kan terecht bij Ring & Go (Rechterstraat) en supermarkt Jumbo (Oosterhof). Deze kosten elf euro en geven alle avonden toegang. Kijk voor meer informatie en het programma elders in deze krant of op www.kwekpoel.nl.


Volle feestbussen

Voor het derde jaar op rij rijden er twee volle feestbussen met jeugd vanuit Liempde naar de Teenageparty in uitgaanscentrum Lunenburg in Loosbroek. De 94 beschikbare plekken waren in korte tijd allemaal bezet. De organisatie is verheugd, maar vindt het ook jammer dat zij Liempdse jeugd teleur heeft moeten stellen. De bussen vertrekken vrijdag 21 februari om 19.00 uur vanaf het Raadhuisplein. Om 00.30 uur keert de groep weer terug naar Ploegersland.