Donald VI, Thijn I en Karleen I 'Saome Inde Maot' in Eendengat

Prins Donald VI (Vincent Baaijens) zwaait tijdens de carnavalsdagen de scepter over de Waggelaars. Dat doet hij onder de leus 'Saome Inde Maot': het motto verwijst naar het feit dat hij de voorbije jaren met de grote trom het ritme bepaalde in muziekkapel Echdweil. De feestvierende Donseendjes worden in de pretpolonaise vooraf gegaan door jeugdprins Thijn (Kuijpers) en jeugdprinses Karleen (Hendriks).

Het doorluchtige drietal verschijnt zaterdag 22 februari om 14.11 uur het balkon van het gemeentehuis. Daar krijgen zij elf minuten later de sleutels van Eendengat uitgereikt door burgemeester Ronald van Meygaarden.

CIRCUSSTOET

Aansluitend aan dit ceremoniële moment, start om 14.30 uur de Kleine Eendentrek. Die staat in het teken van van circusacts. Via de Rechterstraat en Molenstraat voert die naar de Kwekpoel, het jeugdhofpaleis in sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg.

EERBETOON BEELDJE 'HÉ WAGGEL MEE!'

Voorafgaand aan de sleuteloverdracht vindt om 13.11 uur een eerbetoon plaats bij het in 2017 onthulde beeldje Hé Waggel Mee! bij de Zwaanse Brug. Daar wordt een onderscheiding uitgereikt aan iemand met speciale verdiensten voor openbaar carnaval in Boxtel. In 2019 werd daar Alex van den Braak gehuldigd voor zijn inzet voor De Knokkers, de organisatoren van het jeugdcarnaval.