Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOORSTELLING 'MENSLOOS' VOOR PROJECT CULTURE EXCHANGE

Dansen als monsters met de schaduwen

JULES HAMELEERS

,,We hebben onszelf echt uitgedaagd deze keer en het was ook veel drukker dan we verwacht hadden", vertelt Ranil van Peperstraten van breakdanceschool RawNeal. Samen met danseres Lotte Timmermans en gesteund door woonstichting Joost maakte hij de dansvoorstelling 'Mensloos'. Deze werd met vier andere deelnemers maandag opgevoerd in een leeg pand aan de Sint-Willibrordstraat.

Tijdens de voorstelling 'Mensloos' werd de overgang van een wereld waar mensen in leefden, naar eentje met alleen monsterachtige wezens, uitgebeeld in dans. ,,De deelnemers waren ontzettend gemotiveerd, waardoor we de voorstelling echt naar een hoger niveau hebben getild."

LICHTEN

De dansers maakten onder andere gebruik van lichten, waardoor er schaduwen op de muur werden gevormd, die de monsters uitbeeldden. ,,Ook was er een jongen die al twee keer mee heeft gedaan die niet meer wilde dansen, maar ons wel wilde helpen. We kwamen hem twee weken van te voren tegen en toen heeft hij binnen zo'n korte tijd nog super vette kostuums voor ons gemaakt", zegt Van Peperstraten.

Het project Culture Exchange, waarvan 'Mensloos' de vierde editie was, is een samenwerking tussen Van Peperstraten en woonstichting Joost. Het doel is om jongeren met verschillende culturele achtergronden dichter bij elkaar te brengen door dans. De voorstelling is vervolgens in een leeg pand aan de Sint-Willibrordstraat.

De samenwerking tussen Joost en RawNeal is nu voorbij, maar de Boxtelse danser is geïnspireerd om het concept in een andere vorm voort te zetten. ,,We weten nog niet hoe, maar na deze voorstelling hebben we in ieder geval super veel ideeën", aldus Van Peperstraten.


q De dansers maakten onder andere gebruik van hun eigen schaduwen om 'mensloze' wezens uit te beelden. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding