Afbeelding
Foto: 4you

ESCH WINT JEUGDCARNAVALSWEDSTRIJD

De Keinderkup is weer 'thuis'

Na een tweede plek tijdens het Keinderkupkesfestival (KKF) van vorig jaar, gingen dit keer in Dwergonië (Drunen) alle prijzen naar de Essche kinderen. Hiermee namen zij de felbegeerde Keinderkup weer mee naar Oggelvorsenpoel.

Het KKF vierde dit jaar haar 44e editie onder het motto 'D'r lôpt un stripke deur'. Slechts tien keer deed Esch niet mee aan de jeugdcarnavalswedstrijd.

De kinderen uit groep acht van basisschool Willibrordus moesten ook voor deze deelname zondag al vroeg uit de veren. Rond kwart voor tien vertrok de bus namelijk al vanaf het Marktplein in Esch naar ontmoetingscentrum de Voorste Venne in Drunen. Daar wachtte de deelnemers een warm onthaal, want het organiserende comité had voor een haag aan supporters gezorgd, die de kinderen en blaaskapel De Knoestjes toejuichte.

BINNENOPTOCHT

Het Keinderkupkesfestival bestaat sinds jaar en dag uit een optocht en een podiumact. Tijdens de rondgang door het dorp laten de deelnemers dan op creatieve wijze zien hoe zij het motto uitdragen. Echter door storm Dennis besloot de organisatie de optocht binnen plaats te laten vinden.

Esch pakte het thema aan door met gestreepte kleding mensen uit het publiek te verleiden tot een 'stree(t)p-dans'. Dat pakte goed uit, want tijdens de prijsuitreiking aan het einde van de dag, bleek dat Oggelvorsenpoel de meeste punten van de jury had gekregen.

PODIUMACT

Ook de podiumact van de groepachters kon de waardering van zowel het publiek als de jury wegdragen. Onder muzikale begeleiding van De Knoestjes en met zang van Sam, Ties, Rufus en Laura, gaven alle kinderen uit groep acht een goed optreden weg. Daarna mochten ook de dansmariekes nog laten zien wat ze in huis hadden. De act wist uiteindelijk ook de eerste prijs in de wacht te slepen.

De winst van de Keinderkup maakte het feest voor Esch compleet. Het beeldje mocht na enkele jaren afwezigheid weer mee terug naar Oggelvorsenpoel. Daar werd de dag nog afgesloten met een afterparty met muziek van dj Michel van de Elzen in de zaal van Ons Café.

Volgend jaar wordt het Keinderkupkesfestival in Helvoirt gehouden. Ook dan is Esch weer van de partij.

p De vreugde is groot als blijkt dat Esch ook de Keinderkup mee naar huis mag nemen. Jeugdprinses Raven kan haar geluk niet op. (Foto: 4you).