De Aggemarvanhuis Band repeteerde vorige week in de manege van de Bereden Politie op Nergena. Om de paarden te trainen op carnavalsmuziek.
De Aggemarvanhuis Band repeteerde vorige week in de manege van de Bereden Politie op Nergena. Om de paarden te trainen op carnavalsmuziek. Foto: Hans van Doorn

Van links... naar rechts... in de politiemanege

In deze regio komt de bereden politie niet in actie om carnavalsoptochten te begeleiden. Wel in grotere steden en dus moet er geoefend worden. Vorige week speelde De Aggemarvanhuisaf Band in de manege van de Boxtelse buurtschap Nergena om de politiepaarden te laten wennen aan luide feestmuziek. Op de klanken van de Snollebollekes-hit Links Rechts stuurden de ruiters hun viervoeters door de bak van de Boxtelse politiemanege. Ook enkele burgers die hulphonden opleiden sloten zich aan bij de muzikale training. ,,Tja, we krijgen soms bijzondere aanvragen voor een optreden. Dit is er een van en daar kónden we natuurlijk geen nee tegen zeggen", glunderde saxofoniste Ans van Weert na afloop. De Boxtelse muzikanten vonden het een prachtige ervaringen en zegden toe ook volgend jaar weer van de partij te zijn. (Foto: Hans van Doorn).