Burgemeester Ronald van Meygaarden kon niet achterblijven en sloot ook aan in de polonaise tijdens het Drieka Habrakenbal. (Foto: Albert Stolwijk).
Burgemeester Ronald van Meygaarden kon niet achterblijven en sloot ook aan in de polonaise tijdens het Drieka Habrakenbal. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

DRIEKA HABRAKENBAL EN SENIORENMIDDAG


Polonaise en walsen tijdens leutfeesten

Walsjes dansen, de polonaise lopen en een bezoek van prins Donald VI. Al deze ingrediƫnten waren aanwezig tijdens het Drieka Habrakenbal op zaterdag en de seniorenmiddag van zondag. Waar CV De Natneuzen zaterdag het feestje verzorgden voor mensen met een beperking, zetten zondag CV De Agterblijvers zich in voor de ouderen.

Het Drieka Habrakenbal in De Comsche Hoeve werd voor de 51e keer georganiseerd. Na de jubileumeditie van vorig jaar, hielden CV De Natneuzen en EHBO Boxtel opnieuw een succesvolle middag voor gehandicapten uit de gehele regio.

ZEVENTIG

Er waren zo'n zeventig gasten aanwezig tijdens de leutmiddag. De bezoekers konden onder andere rekenen op optredens van de Dorini's, Tim Schalkx en blaaskapel Aggemarvanhuisaf Band. Daarnaast werden Carline Balingen en Rene van Esch tot prinses en prins van het bal benoemd. Ook de Boxtelse leutvorst Donald VI en jeugdprins en -prinses Thijn en Karleen lieten hun gezicht zien. Zelfs burgemeester Ronald van Meygaarden liep mee in de polonaise.

SENIOREN

Carnavalsvereniging De Agterblijvers hield ook een kolderfestijn, maar dan voor 65-plussers in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Ook hier brachten de Eendengatse pretpotentaten een bezoek. Daarnaast reikte prins carnaval van Liduina een medaille uit aan de organisatie als dank voor de leuke activiteit.

Het duurde weliswaar even voor de Boxtelse senioren genoeg waren opgewarmd, maar uiteindelijk liepen ook zij mee in de polonaise. Na het initiatief van leutmonarch Donald VI, konden ze niet meer achterblijven.



Naast muziek en dans was er ook ruimte voor ludieke sketches tijdens het seniorencarnaval van De Agterblijvers. (Foto: Albert Stolwijk).
Toen ook prins Donald VI zich op de dansvloer waagde, besloten meer senioren in de Tijberzaal zijn voorbeeld te volgen. (Foto: Albert Stolwijk).