Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Theater Koperen Ketel brengt Brak in De Es

Theatergezelschap Koperen Ketel brengt zondag 8 maart het toneelstuk Brak in dorpshuis De Es. Hierin is een hoofdrol weggelegd voor de Essche Corrie Arts. De gratis voorstelling begint om 14.00 uur.

Het stuk gaat over twee hoogbejaarde zussen die samen de balans opmaken van de dag en alle dagen daarvoor. Ze houden elkaar in een psychologische wurggreep die vermoedelijk niet veel verschilt van toen ze elf waren. Een van de zussen wordt gespeeld door Arts.

De voorstelling is geschreven door Frank Houtappels en zit vol humor, ernst en herkenning. Het stuk is echter niet geschikt voor jonge kinderen.

Behalve in Esch wordt het toneelstuk op 21 en 22 maart ook in kunstcafé Coupe aan het Stationsplein in Boxtel opgevoerd. Hoewel de entree gratis is, is het reserveren van een stoel wel gewenst. Dit is mogelijk via de website www.theaterkoperenkees.nl.


Inschrijven voor Esch graaft is nog steeds mogelijk

Esch gaat op de schop. Op zaterdag 18 en zondag 19 april vindt namelijk Esch Graaft plaats. Dan wordt er door heel het dorp gezocht naar archeologische bodemschatten. Aanmelden voor het evenement kan nog steeds.

Johan Verspay van de Universiteit van Amsterdam (UvA) legde namens CARE (Community Archaeological and Rural Environments) op de informatieavond van vorige week uit hoe het graven precies en verantwoord in zijn werk gaat. Ook de samenhang met vergelijkbare projecten elders in Europa kwam aan de orde.

Deelnemen aan het evenement is op allerlei manieren mogelijk: graven, de achtertuin beschikbaar stellen voor gelegenheidsarcheologen of vondsten schoonspoelen. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar: eschgraaft@gmail.com.

Via de website van heemkundekring De Kleine Meierij www.dekleinemeijerij.nl of de Facebookpagina van Esch graaft kunnen belangstellenden op de hoogte blijven. Wie vragen heeft kan contact opnemen met Theo van Dooren via e-mailadres theo.v.dooren@gmail.com of telefoonnummer 06-15 13 11 07. Ook bellen met Karin de Bie mag: 06-30885345.


Rikavond

De zaal van Ons Café in Esch is vrijdag 27 maart weer gereserveerd voor een avondje rikken. Deze kaartavond is zo langzamerhand een traditie aan het worden, sinds Rick van de Ven en Dorethee van Oirschot er vier jaar geleden mee begonnen. Vanaf 20.00 uur komen de kaarten op tafel. Inschrijven kost 5 euro en is mogelijk via ikrikmee@gmail.com.


Kribkesroute krijgt geldelijke steun dankzij lege flessen

Supermarktondernemer Jan Tax van Coop in Liempde overhandigde vorige week een cheque van 1.029,20 euro aan initiatiefnemer Anton van de Ven van de Kribkesroute. Het bedrag werd bijeen gespaard door het statiegeld van ingeleverde lege flessen.

De actie liep tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar.

Na afloop heeft Coop Liempde het bedrag nog verdubbeld. Het geld dat met de flesseninzameling is opgehaald, wordt gebruikt om de flyers te laten ontwerpen en drukken en om het treintje langs de route te laten rijden. Dat kost volgens Van de Ven ieder jaar toch weer wat meer.
(q Foto: Gerard Schalkx).