Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

'STAPEL OP SINT' VERVULT WENS VAN VIJFJARIGE WILLEM

Samen scheuren in een hippe Porsche

Toen Willem Peijnenburg (5) tijdens het evenement Stapel op Sint een wens mocht opschrijven, koos hij niet iets leuks voor zichzelf. Hij wenste iets speciaal voor zijn oom Angelo van den Biggelaar. De vrijwilligers van Stapel op Sint vonden dat zo bijzonder dat ze Willem zijn wens zaterdagmiddag uit lieten komen...

MARIËLLE WIJFFELAARS

Met een smoesje werden Angelo en Willem zaterdagmiddag door moeder Annemiek naar café Het Wapen van Liempde gelokt. Het duo had nog geen idee wat voor bijzondere middag het zou worden en samen met familieleden streken ze neer op het terras in het Liempdse dorpshart voor koffie met een stuk taart. Dat er wel veel mensen rondhingen bij het café en er ineens ook iemand met een schrijfblok en een fotograaf aan kwamen lopen, vond Angelo ook wel opvallend. Maar dat hem een bijzondere middag te wachten stond, was op dat moment nog totaal onduidelijk.

Totdat Wim Ketelaars naar het gezelschap toe liep en Willem zijn wensbriefje liet zien. ,,Ken jij deze nog?" De beduusde vijfjarige knikte verbaasd. ,,Ik had iets gewenst voor mijn oom." Angelo heeft een goedaardige hersentumor en kreeg daardoor last van epilepsie. Hij mocht niet autorijden, tot het moment dat hij een jaar lang vrij zou zijn van epilepsieaanvallen. ,,Dat vond ik heel zielig", vertelde Willem. ,,Daarom wilde ik graag een keer met hem in een sportwagen gaan rijden, want nu mag hij dat weer."

VURIGE UITLAAT

Het duo werd door Boxtelaar Robert van der Schaaf opgehaald in Liempde voor een rondje in een Porsche uit 1982. ,,Deze gaat niet zo heel snel, want hij is al oud", legde Van der Schaaf uit. ,,En jullie willen natuurlijk ook lekker scheuren. Daarom komt er straks een vriend van mij met een heel nieuwe Porsche, die gaat echt supersnel."

Maar er was een klein probleem: Willem moest van zijn ouders toch echt naar de zwemles. Een oplossing was door Van der Schaaf snel gevonden, Willem werd met een hippe sportwagen naar het zwembad gebracht. ,,Echt heel tof", vond de kleuter.

Oom Angelo was geraakt door het lieve initiatief van zijn neefje. ,,Heel bijzonder", vond hij. ,,Ik had dit echt niet verwacht, al had ik wel het gevoel dat er vanmiddag iets bijzonders zou gaan gebeuren. Ik ga nooit op zaterdagmiddag in Liempde op het terras zitten. Ik dacht eigenlijk dat ze iets hadden georganiseerd voor mijn verjaardag ofzo, maar dit is nog veel leuker." Doordat Angelo een jaar niet mocht rijden, was hij aangewezen op het openbaar vervoer. ,,Het beperkt je echt in je vrijheid als je niet in de auto mag stappen. Ik heb veel respect voor mensen die altijd de fiets of het OV gebruiken."

Enthousiast stapte trotse oom en zijn neefje in de Porsche. Glunderend zat Willem op de achterbank. ,,Ik vind sportwagens echt heel cool, vooral deze. En ik hoop dat we zo snel gaan dat er vuur uit de uitlaat komt. Maar dat zal wel niet gebeuren..."

p Willem Peijnenburg (5) en Angelo van den Biggelaar staan trots naast een mooie Porsche. De kleuter wenste zijn oom een bijzondere autorit toe en de vrijwilligers van Stapel op Sint vervulden die wens. (Foto: Albert Stolwijk).


Kort nieuws

Spelletjesavond

Kunstcafé Coupé, dat vorig jaar haar deuren opende, houdt vrijdag 6 maart vanaf 20.00 uur zijn maandelijkse spelletjesavond. Iedereen mag binnen komen lopen bij het Stationsplein 4 in Boxtel. Gezelschapsspellen meenemen mag, maar dat is niet verplicht.