Handbalsters HCB '92 buigen diep in Bladel

De handbalsters van HCB '92 uit Boxtel konden zondag geen vuist maken tegen Saturnus. De uitwedstrijd in Bladel ging met 29-10 verloren.

De bezoekers hadden zich voorgenomen er een 'lekkere pot' van te maken, maar werden al snel op de proef gesteld door de goede schoten die de gastvrouwen vanaf de opbouw in de kruising plaatsten.

KRUISING

Annemarie Sens haalde met een schot in de kruising de nul van het scorebord voor HCB '92. Saturnus bleef echter snelle aanvallen opzetten waar de Boxtelse vrouwen moeite mee hielden. Na enkele minuten keken ze al tegen een achterstand aan van 8-1. Gitte Vanhout maakte vanuit de hoek een doelpunt en ook Wendy Schoenmakers wist met een schijnbeweging de Bladelse verdediging te passeren, waardoor HCB '92 iets meer grip op de wedstrijd kreeg.

De thuisploeg bleef echter goed druk zetten, terwijl de Boxtelse verdediging niet goed stond. De gasten probeerden alle zeilen bij te zetten. Daniëlle Troeijen plaatste de bal met een afstandsschot in de hoek en dat bracht de ruststand op 13-5.

TEGEN PAAL EN LAT

In de tweede helft bleef HCB'92 achter de feiten aanlopen. Manon Foolen werd door Sens vrij aangespeeld op de cirkel en scoorde daarmee haar tweede doelpunt. De aanvallen van HCB '92 werden goed opgezet, maar resulteerden niet altijd in een doelpunt, omdat lat of paal werd geraakt. Daardoor kon Saturnus met een snelle uitbraak een tegendoelpunt scoren.

Ook moesten de Boxtelse speelsters af en toe aan de noodrem trekken omdat er te laat gereageerd werd. Saturnus verzilverde de toegekende penalty. In de eindfase scoorde Linda Zwiers vanuit de hoek met een stuiterende bal tussen de benen van de doelvrouw. Na zestig minuten gaf de scheidsrechter het eindsignaal en was het verlies een feit.

Tafeltennisclub Taverbo

De teams van de Boxtelse tafeltennisclub Taverbo speelden afgelopen week competitiewedstrijden. Vanwege carnaval wordt er komende week niet getafeltennist.

Kees Doevendans beste bouler van regiomixtoernooi

Een groep van maar liefst 46 spelers deed maandag mee aan het wekelijkse regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. Kees Doevendans ging met de zege aan de haal, hij sleepte in drie gewonnen partijen 29 punten in de wacht.

Jo van der Heijden volgde hem met 28 punten op de voet. Corry Bekers bleef met 27 punten nauwelijks achter. De vierde plaats was voor Piet Schouten met een score van 23. Nummer vijf Jos van Grinsven kwam tot zestien punten, Hans van Dinther wierp er dertien bijeen. Ben Heutink eindigde met twaalf punten als zevende, Henk Versteijnen bezette plek acht met elf punten.