Gaos introduceert Schimmelpenning

Gaos, de vereniging van oud-adjudanten van Ploegersland, zet carnavaleske Liempdenaren graag in het zonnetje. Ter nagedachtenis aan de twee jaar geleden overleden medeoprichter Albert Schimmel heeft de club de Schimmelpenning in het leven geroepen.

De nieuwe onderscheiding wordt carnavalsdinsdag 25 februari uitgereikt tijdens Drie Uurkes Achteraf. De festiviteit wordt vanaf 20.30 uur gehouden in café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein.

,,Albert was een grote inspirator, gangmaker en verbinder binnen Gaos. Met zijn frisse en humorrijke kijk op zaken bracht hij de juiste passie waardoor anderen geïnspireerd en gemotiveerd raakten", stelt de club van oud-adjudanten in de carnavalsglossy van prinsenvereniging De Ploegers.

INSPIREREN

Degene die de Schimmelpenning uiteindelijk krijgt opgespeld, inspireert en enthousiasmeert anderen tot eigen creativiteit of enthousiaste navolging.

Jan Verhoeven en Johan van den Heuvel hebben de onderscheiding vervaardigd. Op de medaille is het wapen van Gaos en een sigaar te zien, twee dingen waar Schimmel intens van kon genieten.