Burgemeester Ronald van Meygaarden in de polonaise tijdens het Lennisheuvelse Snertconcert. Op carnavalsmaandag debuteert hij in het Politiek Kaffee van Eendengat. (Foto: Toon van Krieken).
Burgemeester Ronald van Meygaarden in de polonaise tijdens het Lennisheuvelse Snertconcert. Op carnavalsmaandag debuteert hij in het Politiek Kaffee van Eendengat. (Foto: Toon van Krieken). Foto: Toon van Krieken

ESCH AAN BOD TIJDENS POLITIEK KAFFEE

Indelijst 11 knoopt eindjes aan elkaar

,,Zijn er nog wel eindjes om aan elkaar te knopen?" Over onder andere die vraag buigen de mannen van Indelijst Elluf zich tijdens het Politiek Kaffee in grand café Rembrandt op carnavalsmaandag 24 februari. Ronald van Meygaarden heeft als kersvers burgemeester toegezegd graag gebruik te willen maken van zijn elf minuten spreekrecht.

Waarom de Boxtelse politiek zo'n probleem heeft om de begroting rond te krijgen, snappen Henk en Maarte van de Laak eigenlijk niet: ,,Een plus een is elluf... Rekenen kan Indelijst Elluf zelluf?", valt de lezen in carnavalskrant De Wammes, die onlangs in de Boxtelse brievenbussen viel.

Naast de benarde financiële situatie van Boxtel, komt ook de de toetreding van het dorp Esch tot de gemeente Boxtel aan bod. Vorig jaar voorspelden lijsttrekker Maarte en lijstduwer Henk nog dat de Esschenaren samen met de Liempenaren over Boxtel zouden gaan regeren. Wat komt van die voorspelling terecht?

Volgens de trekker en de duwer van Indelijst Elluf is het politiek functioneren van de nieuwe burgemeester zeker afhankelijk hoe zijn toespraak tijdens het Politiek Kaffee invult. Net als de burgemeester zal overigens ook prins Donald VI zijn elf minuten spreektijd opeisen.

POLITOEKUS?

Tonprater Ad Hoevenaars zal de lokale politiek met zijn scherpe tong haarfijn fileren. Of ook nu weer de prestigieuze Politoekus 2020 uitgereikt; de prijs is weggelegd voor de meest (of minst?) opvallende politieke verschijning in Boxtel.

MUZIEK NA POLITIEK

De muzikale omlijsting wordt traditiegetrouw verzorgd door De Aggemarvanhuisaf Band; het orkest verzorgt na afloop vanaf circa 14.11 uur ook Muziek na Politiek. Het Politiek Kaffee in grand café Rembrandt begint om 11.49 uur. De toegang is gratis, maar vol is vol.

Balans was dé winnaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, maar belandde niet in de coalitie. Daarom kreeg de partij de Politiekus 2019 uitgereikt. (Foto: Henk van Weert).