Grote Eendentrek: vijf praalwagens

Met veertien voorinschrijvingen lijkt de animo voor deelname aan de Grote Eendentrek iets minder groot dan vorig jaar, toen de optochtcommissie van Stichting Openbaar Carnaval (SOC) zeventien aanmeldingen ontving. Zagen toeschouwers in 2019 nog acht praalwagens voorbijtrekken, deze keer zijn dat er vijf. Zogeheten spontane deelnemers kunnen zich tot een uur voor aanvang inschrijven.

Op carnavalszondag 23 februari trekken de verschillende groepen vanaf 13.11 uur door het centrum. Zij stellen zich op de Fellenoord (loopgroepen) en de Dr. Van Helvoorstraat (praalwagens) op. De optocht kent vier categorieën waarin prijzen zijn te winnen: wagens, loopgroepen, muziek (orkesten) en spontane deelnemers. Na afloop maakt prins Donald VI de winnaars bekend tijdens het openluchtfeest Super-Markt, dat door SOC wordt georganiseerd in samenwerking met CV Nooit Gedacht.

Hedenavond, donderdag 20 februari, reikt de SOC de startnummers van de optocht tussen 19.00 en 20.15 uur uit. Dat gebeurt in café 't Hart van Boxtel aan de Markt. Daar kunnen ook zogeheten spontane deelnemers zich nog melden. Bovendien kunnen individuele carnavalsvierders en groepen die op het laatste moment besluiten deel te nemen aan de Grote Eendentrek voor aanvang van de stoet tussen 11.30 en 12.15 uur een startnummer ophalen in grand café Rembrandt (Rechterstraat).

Voorinschrijvingen optocht

W = wagen | L = loopgroep | M = muziek.

De Krentjes (L); Geen Drank Geen Klank (W); Echdweil (M); De Agterblijvers (W); De Walvissen (W); CV-Kittels (L); Un Bietje Meer (L); Gin Verstand (W); De Aggemarvanhuisaf Band (M); Sissy Girls (L); Buurtvrouwen (L); Red River Band (M); Buurtschap West (W); De Berryni's (L); jeugdprinsenwagen SOJC; prinsenwagen SOC met Ducktownband.