LIEMPDENAREN ZIEN BODEM IN ZICHT KOMEN

DVG delft het onderspit tegen Bosschenaren

DVG verloor zondag in 's-Hertogenbosch van TGG met 1-0. Gezien de uitslagen van de concurrentie viel de schade nog mee voor de Liempdse voetballers, maar bij winst kon de club goede zaken doen. Nu schuift alles meer in elkaar en komen zelfs de onderste plaatsen steeds dichterbij.

De omstandigheden waren lastig, zoals ook elders zorgde de harde en steeds draaiende wind ervoor dat hoge ballen soms rare capriolen maakten. DVG speelde de eerste helft met de wind tegen en had daardoor moeite om in het spel te komen. Pas in de zeventiende minuut was er een eerste schot op doel, dat naast ging. Ook TGG was daarvoor nauwelijks gevaarlijk. Meer dan een hoekschop viel er in de beginfase niet te noteren.

De eerste echte kans was voor DVG'er Bas Smulders, maar hij kreeg de bal niet tegen de touwen. Uit het niets scoorden de Bosschenaren in de 25e minuut. De bal werd in de dekking aangespeeld op de spits die de bal keurig aflegde. Het diagonale schot was onhoudbaar voor de Liempdse keeper Andrei Tomus. Kort daarna kon hij wel de tweede treffer voorkomen. Een pass op het middenveld werd door door TGG onderschept, maar meer schade werd dus voorkomen.

DVG begon iets beter te spelen, maar toch was er onnodig veel balverlies. Luuk van de Ven kwam goed door op links, maar zijn schot werd door de Bossche doelman uit de lange hoek gered. De gastheren kregen voor rust nog een mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de afronding was slecht en de bal verdween over het doel. De bezoekers hadden voor rust ook nog een kans om op gelijke hoogte te komen. Opnieuw was het Van de Ven die de achterlijn haalde, maar er was geen man voor het doel waardoor de bal voorlangs ging. Ruststand: 1-0.

WIND MEE

De tweede helft had DVG de wind in de rug, maar dit leverde geen resultaat op voor het scorebord. TGG haalde al vroeg het tempo uit de wedstrijd. De Bossche ploeg werd wel terug gedrongen op de eigen helft en hanteerde regelmatig het principe 'vrouwen en kinderen eerst'.

Toch hadden de Liempdenaren in deze fase van het duel maar twee zuivere kansen. Een ervan was een kopbal van Bas van Houtum die bij normale weersomstandigheden zeker achter de doellijn was beland. De andere was een hard en goed geplaatst schot van Jürge van der Velden. Hier was een uitstekende redding van de Bossche doelman voor nodig om de bal uit de bovenhoek te halen. Desalniettemin bleef de stand hetzelfde als in de eerste helft: 1-0.

p DVG had meerdere kansen op de gelijkmaker bij TGG in 's-Hertogenbosch, maar wist het doel niet te vinden. De Liempdenaren verloren niet alleen de wedstrijd, maar blijkbaar ook een schoen... (Foto: Toon van Ruremonde).

LSV weet knap van nummer twee te winnen

Het vaandelteam van LSV verloor de laatste tijd iets te vaak haar duels. De voetballers uit Lennisheuvel snakten dan ook naar een overwinning. Deze werd geboekt en wel bij de nummer twee van de ranglijst: Dees uit Wintelre.

Storm Dennis hield de voetballers van beide teams niet tegen. LSV was gebrand op de winst en kam al in de vierde minuut tot scoren. Verdediger Teun de Jong gaf de bal mee aan Luboslav Serafimov, die de bal knap over de doelman van Dees wipte. De gastheren hadden moeite om door de verdediging van LSV te breken. Net voor rust kreeg de ploeg uit WIntelre toch de kans op de 1-1, maar deze werd gekeerd door keeper Lars Kruijssen.

VOORSPRONG

LSV begon ook de tweede helft sterk en beloonde zichzelf met een 0-2 voorsprong. Bart Dammers draaide knap weg bij zijn tegenstander en gaf de bal mee aan Maykel van Kasteren, die de bal langs de doelman schoot. Dees kwam in de tweede helft niet meer tot grote kansen, maar bleef daar wel tot het laatste moment aan werken.

In de 94e minuut sloeg LSV echter weer toe via een counter. Dammers werd aangespeeld door Abdel Malik Yachou en tikte de bal langs de uitkomende Wintelrese keeper.

Daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-3.

Dutch Martial Arts

Er is een nieuwe sportschool in Boxtel: Dutch Martial Arts. Hier wordt de Filipijnse krijgskunst Eskrima gedoceerd aan mensen vanaf tien jaar. Het doel is vergroten van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen. Meer informatie of aanmelden kan via e-mailadres: dma.boxtel@outlook.com.