TRICOLORES SPELEN GELIJK IN VUGHT

ODC en Zwaluw spelen geen hoogstaand duel

ODC heeft de uitwedstrijd tegen Zwaluw VFC niet kunnen winnen. In Vught werd het 1-1. Joep Timmermans zette de tricolores al in de eerste minuut op voorsprong. Nog voor de pauze kwam de thuisploeg langszij, maar daar bleef het bij. Door deze remise staat ODC nu vierde op de ranglijst.

ODC en Zwaluw VFC stonden voorafgaand aan de onderlinge confrontatie in punten gelijk, maar de ploeg uit Vught heeft één wedstrijd meer gespeeld. Trainer Carlo Vorstenbosch begon zondag met de nog niet geheel fitte Lex van den Biggelaar op de bank. Just van Wijk werd daardoor doorgeschoven naar de positie linksbuiten. De gastheren konden op hun beurt niet beschikken over topscorer Martin de Laat.

WIND

Het waaide stevig in Vught, waardoor het voor beide partijen lastig voetballen was. De bezoekers hadden echter een droomstart. Al in de eerste minuut kopte Timmermans een door de wind gedragen vrije trap van Sjoerd van Lokven knap binnen: 1-0. Beide ploegen kregen vervolgens goede kansen. Mateo Malbasic miste namens Zwaluw in de twaalfde minuut een opgelegde mogelijkheid terwijl Van Wijk een paar minuten later aan de andere kant op Zwaluw-doelman Youri Timmermans stuitte.

In de 23e minuut had Timmermans van ODC zijn tweede treffer van de dag kunnen maken, maar van dichtbij schoot hij over. Twee minuten later kreeg Zwaluw een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Djelany Balm haalde daarbij verwoestend uit, waarna doelman Roelofs kansloos was: 1-1. Vlak daarna had ODC weer op voorsprong kunnen komen, maar de hardwerkende Lennart Sannen schoot de bal naast. In de blessuretijd van de eerste helft had ODC geluk dat de scheidsrechter de bal niet op de stip legde na een wilde verdedigende actie, waarbij een Vughtse aanvaller naar de grond ging.

HARDE WIND

Na de pauze werd het spel van beide ploegen er niet beter op. Door de harde wind schoten veel ballen door en was het moeilijk om de juiste oplossing te vinden. Van den Biggelaar zorgde als invaller nog voor de meeste dreiging van de tricolores. In de zestigste minuut leverde hij een schot af dat maar net over ging en een paar minuten later schoot hij ook nog rakelings naast.

In de slotfase kreeg de thuisploeg nog een keer een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Opnieuw schoot een Boxtelaar de bal hard in, maar deze keer ging zijn poging naast. Ook een Vughtse uitbraak werd op het laatste moment nog tegengehouden, waardoor de wedstrijd in een remise eindigde.

Na het carnavalsweekend speelt ODC zondag 1 maart haar volgende duel. RKDVC is dan op eigen veld de tegenstander. De aftrap is om 14.30 uur.

Irene krijgt in het laatste kwartier deksel op de neus

Op een zeer winderig sportpark De Laat trad Irene zondag aan tegen FC Uden. In de uitwedstrijd speelden de Gemondenaren na een 3-0 achterstand nog verdienstelijk met 3-3 gelijk. Dat lukte dit keer niet, al had de thuisploeg lang zicht op minstens een punt.

Nadat de scheidsrechter het veld had goedgekeurd, rolde de bal uiteindelijk toch gewoon om half drie. De harde windvlagen en de glibberige grasmat maakten het voetballen echter wel lastig. In eerste instantie vielen er bij beide ploegen dan ook amper kansen te noteren, al was de Udense spits Murawski wel dreigend. Hij opende vanuit het niets de score in de zeventiende minuut. De mannen van Irene verdedigden een bal in het zestienmetergebied slecht en leidden zo de treffer in.

REBOUND

Hier bleef het niet bij. Ruim een kwartier later lanceerde de mee opgekomen rechtsback van de gasten een schot vanaf zestien meter. Levi van Rooij van Irene stopte de bal, die via de paal weer het veld in kwam. Een alerte Udenaar kon de leren knikker in de rebound echter alsnog eenvoudig binnenschieten: 0-2.

De thuisploeg liet het hier niet bij zitten en maakte nog voor rust de aansluitingstreffer. Van Rooij ging diep en gaf met zijn snelheid de verdediging van de tegenstander het nakijken. De keeper keerde zijn inzet, maar de meegelopen Owen van Lith werkte de bal alsnog in de touwen.

FEL

Na de rust ging Irene fel van start. Het elftal speelde tegen de wind in, maar wist desondanks zijn voorwaartsen vaker te bereiken. Die aanvalsdrang leidde tot de gelijkmaker. Van Lith nam een diepe bal aan, omspeelde de ver uit zijn doel gekomen keeper en schoot vanaf twintig meter afstand in de lege goal.

Vanaf dat moment kon de wedstrijd weer alle kanten op. FC Uden raakte wat geïrriteerd en liep tegen twee gele kaarten aan. Irene geloofde ondertussen in meer dan een gelijkspel. Maar zij kreeg in de 75e minuut echter het deksel op de neus. De rechtsbuiten van de opponent nam een crossbal goed aan en schoot die keihard binnen.

Ondanks dat Jayden van Vliet, speler van Irene JO-17, tien minuten voor tijd een meer dan verdienstelijk debuut in de hoofdmacht van zijn club maakt, lukte het de ploeg niet om alsnog een gelijkspel af te dwingen. Maar het spel van Van Vliet beloofde veel goeds voor de toekomst.

Zondag 1 maart speelt Irene de uitwedstrijd tegen Boerdonk, aanvang is om 14.30 uur.

q Levi van Rooij van Irene probeert door de verdediging heen te breken, maar wordt bijna onderuit geschoffeld door een Udens speler. De Gemondse voetballers wonnen wel: 0-3. (Foto: Hans Verberk).