Afbeelding
Foto: Guus

Finale filmfestival Boxtelse scholen in Bosch' theater


Over de rode loper lopen tijdens de première van je eigen film. Voor zo'n zevenhonderd Boxtelse kinderen zal die droom binnenkort uitkomen. De finale van het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival vindt namelijk plaats op maandag 6 april in Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch.

Op dit moment werken tien groepen zeven en acht aan hun eigen film over kinderrechten. Deze creatieve kinderen zijn uitgekozen doordat hun script via een voorronde is uitgekozen om tot een echte film te verwezenlijken. In Muziekhuis Boxtel zijn al diverse bijeenkomsten en voorvertoningen geweest. Op 6 april gaan de gemaakte kunstwerken in première in de grote zaal van het theater in de Brabantse hoofdstad.

RODE LOPER

Volgens organisatoren Gerry Roche en Eefje van Boxtel van CultuurBox belooft het een groot feest en een geweldige ervaring voor de kinderen te worden. ,,Wat is er mooier dan over de rode loper lopen op weg naar de première van je eigen film?" Stichting Brede Scholen Boxtel, waaronder CultuurBox valt, organiseerde het festival samen met Hollywood in de Klas en Unicef.

De jury, met onder andere cultuurwethouder Marusjka Lestrade in haar gelederen, kiest een winnende klas uit die een ticket wint voor de landelijke finale. Die wordt zaterdag 27 juni gehouden in theater Tuschinski in Amsterdam.

Meer informatie over het plaatselijke filmfestival is te lezen op de website: www.cultuurbox.eu.


Kinderboerderij

Kinderboerderij Boxtel heeft aangepaste openingstijden tijdens carnaval: zaterdag, zondag en maandag sluit het dierenpark haar deuren. Dinsdag 25 februari zijn bezoekers weer welkom. Dan zijn de deuren van 08.30 tot 16.30 uur geopend.

Wachters gezocht

Natuurorganisatie IVN is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met basisschoolkinderen willen delen in het project Het Bewaarde Land. Vanavond, donderdag 20 februari is er van 19.30 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst op het adres Munsel 88. Aanmelden en meer informatie vinden kan via: www.hetbewaardeland.nl.