Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VRIJWILLIGERS LEGGEN JONGE FEESTGANGERS IN DE WATTEN


Duckout: klaar voor de start

RENS VAN DEN ELSEN

Momenteel wordt er nog hard gewerkt in manege De Langspier om de zaal klaar te maken voor het jeugdcarnavalsfeest Duckout. Maar vanaf zaterdag gaan 450 jongeren drie dagen lang uit hun dak. De organisatie die zich de afgelopen weken heeft ingezet om alles zo perfect mogelijk te organiseren, draait in de hoogste versnelling. Zij leunen deze dagen sterk op een grote groep vrijwilligers.

Per dag zijn zo'n 25 vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden. Een bardienst draaien, frietjes bakken, fietsen bewaken, brandwacht lopen of de garderobe bemannen. Overal zijn wel handjes voor nodig en die zijn er volgens de organisatie dan ook voldoende.

Een van hen is Hariƫtte Ceelen. Zij zet zich drie avonden in achter de bar van Duckout. ,,Tsja, als je iets leuk vindt, maakt het niet uit hoeveel tijd het kost. Dus heb ik me voor alle dagen opgegeven", vertelt ze enthousiast. Al heeft ze voor haar deelname wel eerst toestemming gevraagd van haar kinderen, want die gaan zelf als bezoeker. ,,Ze maakten er gelukkig geen probleem van", zegt Ceelen lachend. Ze heeft er dan ook ontzettend veel zin in. ,,We gaan er iets gezelligs van maken. Ik ben wel benieuwd hoe de jeugd er op gaat reageren, daar doen we het immers allemaal voor."

OPOFFEREN

Ceelen spreekt haar waardering uit over de vele uren die Yasmine Melis, Cindy van der Meijden, Marcel van Pinxteren en Helmie van Hal in het organiseren van Duckout hebben gestoken. ,,Het is echt een goed initiatief en bijzonder dat zoveel mensen zich hiervoor in willen zetten. Het zou erg jammer zijn als de jeugd straks naar de stad toe trekt tijdens carnaval, dus dit is een goede basis om hen in eigen dorp te houden."

Duckout gaat zaterdagavond om 19.45 uur van start en duurt dan tot 00.00 uur. Ook zondag- en maandagavond staat de manege tot middernacht vol met hossende jeugd. Voor de laatste kaarten, check: www.duckoutboxtel.nl.


q 'Shake it like a polaroid picture', lijkt iedereen hier te denken. De organisatie en vrijwilligers van Duckout oefenden in de voorbereiding op het feest in de manege op het maken van heerlijke alcoholvrije cocktails. (Foto: Peter de Koning).