Kort nieuws

Kunstcafé Coupé

Het vorig jaar geopende kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4 in Boxtel organiseert op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari, een workshop Italiaans vegetarisch koken. De avond begint om 19.00 uur, deelname kost 49,50 euro, inclusief welkomstdrankje. Aanmelden kan via www.kunstcafecoupe.nl of door een mail te sturen naar welkom@kunstcafecoupe.nl.

Kampina-lunch

Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein in Boxtel organiseert zaterdag 15 februari een wandeling met lunch in de buitenlucht. De tocht voert langs de vistrappen van de Beerze, het bevergebied langs de kleine Aa en door natuurgebied Kampina. Aanvang van de wandeling is 10.00 uur, vertrek om 10.45 uur. De activiteit duurt tot circa 14.45 uur. Deelname kost 24,95 euro. Aanmelden kan via www.kunstcafecoupe.nl of e-mail: welkom@kunstcafecoupe.nl.

Heggenvlechten

Heggenvlechters gaan zaterdag 15 februari tussen 09.00 en 14.00 uur bij het Groot Duijfhuis in het buurtschap Kasteren aan de slag met de heg die schoolkinderen tijdens Boomfeestdag in 2013 geplant hebben. Deelnemers, individueel of in teamverband, kunnen zich aanmelden via www.brabantslandschap.nl. Publiek is welkom, het informatiepunt in het Groot Duijfhuis is deze dag open.

Ierse sessie

Viool, accordeon en thin-wistle klinken weer tijdens de maandelijkse Ierse Sessie. Zondag 16 februari is het publiek van 13.30 tot 17.00 uur welkom in bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3. Toegang is gratis.

Max van der Weerden

In Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4 kunnen bezoekers zondag 16 februari genieten van Max van der Weerden. De muzikant zingt en speelt live soul- en jazznummers: van Allen Stone tot Marvin Gaye. Entree is gratis.

Smartlappen

Zeemansliederen en smartlappen klinken maandag 17 februari vanaf 20.00 uur. Het Dükerskoor, verantwoordelijk voor de zangavond, houdt de activiteit op zijn nieuwe locatie in gemeenschapshuis De Rots. Inloop is vanaf 19.30 uur, toegang is gratis en het publiek mag meezingen.

Wandelexcursie

Om alvast in de carnavalssfeer te komen, is er zondag 16 februari om 10.00 uur een wandelexcursie vanaf bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4. In de tijdsgeest van de jaren zestig worden vereniging De Ploegers en Ploegersland belicht. De tocht duurt tot 12.00 uur en kost vijf euro per persoon, inclusief koffie of thee.