Natuurproject Bewaarde Land zoekt 'wachters'

Natuurorganisatie IVN is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met basisschoolkinderen willen delen in het project Het Bewaarde Land. Donderdag 20 februari is er een informatieavond.

,,Ondanks dat de gemeente Boxtel het project niet meer subsidieert, gaan we toch door op de Kampina", meldt projectleider Marion de Cocq. Op speelse wijze maken begeleiders, de zogeheten wachters, groepjes kinderen vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer staat op het programma.

IVN richt zich daarbij op kinderen van groep vier, vijf en zes van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één hele dag door midden in de natuur. Het Bewaarde Land wordt in Brabant - naast de Kampina - uitgevoerd in nationaal park Loonse en Drunense Duinen (Udenhout) en de Nulandse Heide (Rosmalen).

De informatieavond op donderdag 20 februari duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden op het adres Munsel 88 te Boxtel. Aanmelden is gewenst via www.hetbewaardeland.nl. Op die site is ook meer informatie over het project te vinden.