Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

JURY VINDT HET EEN FEEST OM NAAR DE WINNARES TE LUISTEREN

Vera van der Meijden voorleeskampioen

JULES HAMELEERS

Wolven, leeuwen en een rodeostier. Deze beestenboel klinkt wellicht als een dierentuin, maar niks is minder waar: al deze wezens kwamen vanochtend aan bod tijdens het lokale voorleeskampioenschap in Podium Boxtel. Leerlingen van de twaalf basisscholen in de gemeente streden om de titel. Vera van der Meijden van De Spelelier kwam als beste uit de bus.

De jury prees het hoge niveau van de voorlezers en wees ook nog een nummer twee en drie aan. Inge Vormans (HUB Boxtel) eindigde als tweede, Jente Kastelijn (De Oversteek) werd derde.

Na een eigen voorronde leverde elke basisschool een kampioen aan. Alle leerlingen lazen vijf minuten uit een zelfgekozen boek voor.

Naast de drie prijswinnaars, deden ook Robi Schoenmakers (Sint-Theresia), Marleen Hogeweg (Sint-Petrusschool), Cecile van Puijenbroek (Prinses Amaliaschool), Sjoerd Hoppenbrouwers (Molenwijkschool), Chiara Saccomani (De Vorsenpoel), Maud van Doremalen (Angelaschool), Evy van den Berge (De Hobbendonken) en Keetje van Erp (De Beemden) mee.

p Alle voorlezers poseren voor de foto. Winnares Vera van der Meijden is de vijfde van rechts. (Foto: Albert Stolwijk).