Afbeelding
Foto:

What's Up, Floor, Ryan & Katja?

Floor Warta (10), Ryan van der Struijk (10) en Katja Pennings (11) dansten gisterochtend op het plein van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel én in de klas. Dat had een speciale reden. Er is namelijk een nieuwe samenwerking tussen de basisschool en de buitenschoolse opvang van Kindercentrum Kindertuin. Die houdt in dat lesthema's voortaan verbonden worden met naschoolse activiteiten van telkens vijf weken. Het eerste blok draait om kunst en cultuur en dus stonden er dansworkshops op het programma.

Wat moesten jullie doen? Ryan: ,,We gingen naar buiten, naar ons amfitheater, om te dansen." Floor: ,,We maakten allerlei sportieve bewegingen. De lerares deed ze voor, wij moesten ze nadoen." Katja tegen Floor: ,,Ja, jij ging helemaal vooraan staan."

En wat was in de klas de bedoeling? Ryan: ,,Toen mochten we bewegingen bedenken, dingen die we in de klas doen. Schrijven, praten, je vinger opsteken, een tablet optillen." Al vertellend geeft hij een spontane demonstratie van de dansmoves.

Jij kunt best dansen! ,,Ik heb ook gedanst, maar dat was meer hiphop. Nu zit ik op basketbal", legt Ryan uit.

De naschoolse activiteit omvat vijf weken workshops. Doet de hele school daaraan mee? Katja: ,,Je moet je wel inschrijven om mee te kunnen doen."

En, gaan jullie je ook inschrijven? ,,Ik weet het nog niet", geeft Floor aan. ,,Het lijkt me wel leuk." Katja: ,,Ik heb al dansles na school." Ryan: ,,Ik doe niet mee. Ik vond de muziek niet zo mooi. Ik houd meer van carnaval, daar heb ik echt zin in." Floor vult hem aan: ,,Ik vind carnaval ook gezellig, maar de muziek is dan wel erg hard."

Die workshop van vandaag had te maken met buitenschoolse opvang. Hebben jullie daar eens op gezeten? Katja: ,,Ik wel. Ik vond het leuk. We speelden buiten, aten fruit en we knutselden ook vaak." Floor vond er niet zoveel aan op de BSO. Hoewel: ,,We hebben een keer slijm gemaakt. Dat was niet helemaal goed gelukt, maar het was wel grappig om te doen."

u Ryan en Floor demonstreren een dansmove. Vanwege privacyredenen staat Katja niet op de foto. (Tekst en foto: Jan Hermens).