SPANNING BIJ BOXTELSE TAFELTENNISSERS

Rembrandt verstevigt koppositie na nipte winst

RECREATIEF TAFELTENNIS

De spanning neemt toe in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Taverbo 4 won van Tot Elf en Grand café Rembrandt was nét beter dan Taverbo 1. De Horntreffers en Net Genoeg komen iets dichter bij de top twee na winst op respectievelijk Taverbo 2 en Rotsvast. Hierdoor wisselt Tot Elf weer met Rotsvast van positie in demiddenmoot. De Dommel blijft op de laatste plaats staan na een gelijkspel tegen Taverbo 3.

In de bovenste regionen van de BRTC komen de teams steeds dichter bij elkaar te staan. Koploper Grand café Rembrandt moest in een zeer lange wedstrijd alle zeilen bijzetten om de winst binnen te halen tegen een uiterst gemotiveerd Taverbo 1. Het dubbelspel gaf uiteindelijk de doorslag in het voordeel van Rembrandt.

GEVOELIGE NEDERLAAG

Taverbo 4 zag als nummer twee de achterstand op de koploper groter worden door een gevoelige nederlaag tegen Tot Elf. Stephan Pennings had een groot aandeel in de winst, met drie zeges in het enkelspel en de overwinning samen met Kim de Groot in het dubbelspel. Donie de Groot deed ook goede zaken met twee winstpartijen.

De nummers 3 en 4 van de ranglijst Net Genoeg en De Horntreffers profiteerden hier niet optimaal van, maar kwamen wel wat dichterbij. Net Genoeg won overtuigend met 7-3 van Rotsvast. De Horntreffers deed niet onder voor Net Genoeg en won met dezelfde cijfers van Taverbo 2.

In de onderste regionen van de competitie speelde De Dommel tegen Taverbo 3. Het lukte de rode-lantaarndragers niet om hoger op de ranglijst te komen. De ploegen verdeelden de punten.

Uitslagen maandag 10 februari

Taverbo 3 - De Dommel        5-5

Taverbo 2 - De Horntreffers        3-7

Taverbo 1 - Grand Café Rembrandt        4-6

Rotsvast - Net Genoeg        3-7

Tot Elf - Taverbo 4        6-4

Standenlijst

Rembrandt        120 - 87        Rotsvast        120 - 54

Taverbo 4        120 - 76        Taverbo 1        120 - 48

Net Genoeg        100 - 72        Taverbo 2        110 - 44

Horntreffers        110 - 68        Taverbo 3        120 - 41

Tot Elf        120 - 56        De Dommel        120 - 34

Programma maandag 17 februari: De Dommel - Taverbo 2; De Horntreffers - Taverbo 1; Grand Café Rembrandt - Rotsvast; Net Genoeg - Tot Elf; Taverbo 3 - Taverbo 4.