Sofie van den Berg (8) liep zes jaar geleden brandwonden op, onder meer in haar gezicht. Vrijdag onderging ze een schoonheidsbehandeling bij Iris Kappers. (Foto: Peter de Koning).
Sofie van den Berg (8) liep zes jaar geleden brandwonden op, onder meer in haar gezicht. Vrijdag onderging ze een schoonheidsbehandeling bij Iris Kappers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

'STAPEL OP SINT' VERVULT WENS VOOR BRANDSLACHTOFFER SOFIE (8)

Beautymiddag blijkt schot in de roos

JOLEEN VAN ROOIJ

Tot grote verrassing van de achtjarige Sofie van den Berg verliep deze middag anders dan verwacht. Haar jongere zusje Nikkie (6) had tijdens sinterklaasevenement Stapel op Sint in haar pietenboekje een wens geschreven: ,,Een beautydag voor mijn zusje, want zij klaagt weleens over de vlekjes van de brandwonden in haar gezicht." Vrijdag kwam de wens uit. Sofie genoot volop van haar make-over bij Iris Kappers in Boxtel.

Sofie zit als een heuse VIP te genieten in de kappersstoel. Op haar schoot staat een groot dienblad met daarop allerlei lekkers. Kapster Patty verzorgt met passie een nieuwe look voor Sofie. Yvonne van de Nostrum, bestuurslid van evenementenstichting Boxtel Vooruit en lid van de stuurgroep Stapel op Sint, geniet zichtbaar van de uitwerking van deze wens. ,,Wij hebben met de stuurgroep echt alle wensen gelezen. Ieder lid koos de in zijn ogen meest bijzondere wensen uit. Via een officiële stemming zijn de drie wensen geselecteerd die wij met behulp van de vrienden van Stapel op Sint in vervulling laten gaan. Het verhaal van Sofie heeft me geraakt. Ik vind het heerlijk dat zij nu zit te stralen", glundert Van de Nostrum.

STEEKVLAM

Sofie was twee jaar toen zij op een bloedhete middag in de tuin aan het spelen was. Door een combinatie van de extreme hitte en een eerdere mierenbestrijding die dag, ontstond er plots een steekvlam die het gezicht van Sofie ernstig verbrandde. Wekelijks ondergaat het meisje huidtherapie om de littekens 'kapot te kneden'. ,,Deze huidtherapie maakt dat het littekenweefsel soepel blijft en is nodig tot zij is uitgegroeid. Zo wordt de schade aan haar gezicht zoveel mogelijk beperkt. Elk jaar moeten we opnieuw een aanvraag indienen bij de verzekering. Deze toekenning is helaas niet vanzelfsprekend en een behoorlijk karwei. Hopelijk lukt het volgend jaar ook weer. Sofie ondergaat deze pijnlijke behandelingen trouw. Zo'n dag als vandaag is haar enorm gegund", legt moeder Susan van den Berg uit.

'MAKE-UP ARTIST'

Sofie is in haar nopjes met deze verwenmiddag. ,,Later wil ik make-up artist worden en schoonheidsspecialiste. Ik heb krullend haar, vandaag wil ik ze stijl, met invlechten én met kleurtjes erin". Op haar verzoek haalt Patty blauwgekleurde gel erbij. Wanneer later ook haar nagels nog in haar favoriete kleur gelakt worden, is het geluk compleet. Ook zusje Nikkie wordt verwend met prachtige roze glitter nagellak. Eigenaresse Iris van Dijk-Schoenmakers belooft Sofie dat zij met carnaval terug mag komen. Dan krijgt ze wederom een kleurtje in het haar.

p Sofie van den Berg (8) liep zes jaar geleden brandwonden op, onder meer in haar gezicht. Vrijdag onderging ze een schoonheidsbehandeling bij Iris Kappers. (Foto: Peter de Koning).


Liefdesliedjes

Wie een romantische, muzikale avond wil, kan op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari, terecht in eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg. Veertig leerlingen van Modern Classic Music School (MCMS) treden daar op. De toegang is gratis. Meer informatie: www.deoudeketting.nl.

Carnavalskienen

De Invaliditeitsvereniging Boxtel e.o. gaat woensdag 19 februari vanaf 19.30 uur carnavalskienen in gemeenschapshuis De Walnoot. In de pauze is er een loterij ten bate van de clubkas. Bezoekers wordt een hapje aangeboden.

Inschrijven optocht

Inschrijven voor de Grote Eendentrek op carnavalszondag 23 februari, de optocht door Boxtel, kan nog tot en met morgen, vrijdag 14 februari. Het formulier hiervoor is te vinden op www.socboxtel.nl.