Rugbyers Ducks treden aan tegen angstgegner Uden

De rugbyers van Ducks/Oysters hervatten zondag 16 februari de strijd om het kampioenschap. Thuis, in sportpark Den Wielakker, trapt Ducks/Oysters om 14.00 uur af tegen Octopus. De ploeg uit Uden lijkt niet mee te doen aan de strijd om de titel, maar toch is dit voor het Boxtels-Oisterwijks combinatieteam een angstgegner.

Het spel van de Udenaren lijkt Ducks/Oysters niet te liggen en er wordt de laatste jaren vaak een slecht resultaat tegen de ploeg behaald. Maar een team met een missie om de bovenste plaats te veroveren, zal hier over heen moeten stappen. Al met al belooft het een spannende wedstrijd te worden.

Afgelopen weekeinde speelden de rugbyers niet. In verband met de verwachte storm gelaste de rugbybond het gehele zondagprogramma af. De jeugd speelde zaterdag haar wedstrijden wel. Overigens zonder succes; ondanks goede tegenstand verloren alle teams.

Uitslagen zaterdag 8 februari

Cubs: 't Gooi - Ducks/Oysters        56-12

Juni: Haagsche RC - Ducks/Oysters        21-10

Colts: Gouda - Ducks/Oysters        60-17

Programma zaterdag 15 februari

Cubs: Vetsburg Tilburg - Ducks/O.        11.00

Jun: Castricum - Ducks/Oysters        12.00

Colts: Ducks/Oysters - Bassets        13.00

Programma zondag 16 februari

Sen: Ducks/Oysters - Octopus        14.00


L'Union Boxtel heeft na winst de titel in het vizier

Het eerste viertal van handboogschutterij L'Union Boxtel ziet de kampioens-titel na de onlangs gespeelde vijfde ronde steeds dichterbij komen. In eigen huis werd de eerste plaats nog gedeeld met Ontspanning Sint-Oedenrode in de competitie waar op 25 meter met een pijl wordt geschoten.

Het Boxtelse team komt uit in de hoogste klasse en doet daar goede zaken. Door de (gedeelde) winst, verstevigden de schutters hun koppositie op de ranglijst. Met nog twee wedstrijden te gaan, kan de equipe het kampioenschap bijna niet meer ontgaan.

In vijf sets kwam Adri van de Langenberg tot 233 punten, Marcel van der Lee schoot 229 punten bij elkaar, Henk Jegers 221 en Henri van de Broek had er 199. Ook de reserves schoten hun pijlen tijdens deze competitieronde. Hier wist Marchel Kluijtmans tot 214 punten te komen, Gerard van der Steen tot 201, Michel Scheepers had er 200, Bas van de Plas sprokkelde 191 punten bij elkaar en Frans Kluijtmans 181.

JEUGD

De jeugdleden waren een week eerder actief in Schijndel. Die wedstrijd leverde Meike van Oss 226 punten op. Jelt van de Langenberg liet 217 punten noteren en Senn Steenbakkers 176.