De Aggemarvanhuisaf Band in actie tijdens haar jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert. Het evenement beleeft volgend jaar een ludieke jubileum als de 44e editie plaatsvindt. (Foto: Henk van Weert).
De Aggemarvanhuisaf Band in actie tijdens haar jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert. Het evenement beleeft volgend jaar een ludieke jubileum als de 44e editie plaatsvindt. (Foto: Henk van Weert). Foto:

Aggemarvanhuisaf Band tooit Donald met groene eendenveer

Een boomlange prins op een verhoging plaatsen in een zaal met een relatief laag plafond, vraagt om problemen. En die wilde De Aggemarvanhuisaf Band maar wát graag voorkomen. En dus mocht Donald VI van Eendengat zondagmiddag in zaal Rembrandt niet op het podium.

Donald nam zonder morren genoegen met zijn plek vóór in plaats van óp de bühne. Hij torent immers met gemak boven de deinende meute uit. En voor een volgend bezoek had voorzitter Ans van Weert van het Boxtelse blaasorkest een oplossing die moet voorkomen dat de lange fazantenveren op de prinsensteek bekneld raken en knakken. Bij binnenkomst bij Rembrandt kan zijne doorluchtige hoogheid zich voortaan tooien met een kleine eendenveer. In het groen natuurlijk, de huiskleur van de muzikanten.

Voorafgegaan door The Ducktownband, die de rol van prinselijke blaaskapel vervult, maakte Donald met raad van elf en het bestuur van Stichting Openbaar Carnaval zijn opwachting tijdens het jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert. In het kielzog van de Eendengatse leutmonarch kwam ook diens Essche ambtsgenoot met gevolg binnen: prins Thomas d'n Urste van de Oggelvorsenpoel. Samen met de muzikanten van Echdweil en nóg drie andere hoempaorkesten zorgde het voor een gezellige drukte in Rembrandt. Zowel Bend Bekend (Uden), als De Naagers (Tilburg) en De Waaghalzen (Gouda) lieten zich niet onbetuigd tijdens het KKKonsert, dat volgend jaar zijn 44e editie beleeft.

HOFPRESENTATOR

Voordat hij tot koldervorst werd gekroond, praatte Vincent Baaijens de optredens tijdens het KKKonsert aan elkaar. Nu werd zijn plek ingenomen door Paul Strijbos, eveneens lid van Echdweil. De ceremoniemeester werd door de Eendengatse pretpotentaat prompt tot hofpresentator gebombardeerd.

q De Aggemarvanhuisaf Band in actie tijdens haar jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert. Het evenement beleeft volgend jaar een ludieke jubileum als de 44e editie plaatsvindt. (Foto: Henk van Weert).