Afbeelding
Foto: Peter de Koning

EENDENGATSE PRONKZITTINGEN IN HOFPALEIS DENZIZ TWEE AVONDEN OP RIJ UITVERKOCHT

Waggelrevue: van bejaardenleed tot drugskartels

LINDA VAN DE WIEL

Sketches, muziek én tonpraten. Een keur aan optredens door verschillende artiesten werd vrijdag en zaterdag voorgeschoteld aan een enthousiast publiek in Partycentre Denziz in Boxtel. Tijdens twee avonden lieten de voornamelijk lokale talenten én The Ducktownband, de prinselijke blaaskapel van Donald VI, zich van hun beste kant zien tijdens de jaarlijkse Waggelrevue. En dat tweemaal voor een uitverkocht huis.

Maanden aan voorbereiding kostte het de deelnemers en de organisatie van de pronkzittingen om een mooie show in elkaar te zetten. ,,En ik ben blij dat het goed is verlopen", lachte Gerald Vlaminckx na afloop van twee geslaagde avonden. Samen met Toon van Krieken, die tijdens de Waggelrevue voor zijn inzet werd onderscheiden met de eremedallie van verdienste met eendenkroos, zet hij zich al jaren met plezier in voor het Boxtelse carnaval. En met succes, want het publiek kreeg twee avonden een leuk kolderprogramma voorgeschoteld.

Waar Marja Coset en Brigitta Kivits als 'Lesindjes' een boekje opendeden over het lerarentekort, nam CV De Agterblijvers het personeelstekort in de zorg op de hak. Zes 'ouden van dagen' kregen met een hilarische act over kostenbesparende maatregelen de lachers op hun hand. Vooral het delen van een washandje dat op zowel voor het gezicht als de billen werd gebruikt én het delen van toiletpapier spraken boekdelen…

Iris van den Langenberg oefende sinds oktober wekelijks met een aantal jongelingen van de actieve carnavalsvereniging om iets moois op de bühne te brengen: ,,En het hele traject is erg gezellig. Van de repetities tot de avonden zelf."

CORONAVIRUS

Ook Nonja Vanhout van CV Geen Drank Geen Klank was met twee clubgenoten maanden bezig om het publiek iets carnavalesks voor te schotelen. Dit bleek een act waarbij zij zichzelf op de hak namen. ,,Geen Drank Geen Klank is het tijdens de jaarlijkse wedstrijd om de Eendison alleen eens met de uitslag wanneer haar carnavalslied wordt gekozen tot beste nummer", lichtte presentator Ton van Alebeek voorafgaand aan het optreden toe. In een setting die deed denken aan het televisieprogramma Holland's Got Talent trad het trio op als onder meer muziekkapel Echdweil, CV De Natneuzen én zichzelf. Of het drietal er met de winst vandoor ging? Niet dus!

De Vijf Zaligheden trad in een tweeluik voor het voetlicht. Tijdens een dolkomisch optreden wist het kwintet vals zingen tot kunstvorm te verheffen. Verkleed als criminele Mexicanen met eerst mondkapjes vanwege het coronavirus en later wit gepoederde neuzen deden de mannen een boekje open over de drugshandel in Eendengat. Zo werd onthuld dat burgemeester Ronald van Meygaarden door een Mexicaans drugskartel in Boxtel is geplaatst om de macht te grijpen. Het Wilhelminapark van De Herenboeren is volgens het vijftal de plek waar onder meer hennepteelt plaatsvindt. En op het biomassaplein worden in de toekomst harddrugs geproduceerd en drugsafval verwerkt…

KASTEEL STAPELEN

De Boxtelse politiek werd als vanouds vlijmscherp onder de loep genomen door Ad Hoevenaars. De nieuwe burgemeester werd op niet mis te verstane wijze ingewijd in de gemeente, uiteraard volgens de ongezouten visie van de tonprater. Ook kwamen wethouders Herman van Wanrooij, ofwel 'de man van zes miljoen…tekort', Marusjka Lestrade, Peter van de Wiel en Eric van den Broek, 'de man van Facebook', aan bod. Dat Boxtel 60.000 euro per jaar neertelt als onderhoudsbijdrage voor kasteelpark Stapelen, vond Hoevenaars onbegrijpelijk. ,,Voor dat bedrag had de gemeente met de huidige rentestand het kasteel ook kunnen kopen..."

BESCHUIT MET KRUISJES

Terwijl de muzikale omlijsting in handen was van een puik spelende Ducktownband, beklom Fons van Asten het toneel met spitsvondige gedichten. ,,We eten na de geboorte van een kind beschuit met muisjes. Waarom eten we na een overlijden dan geen beschuit met kruisjes?", was een van de overpeinzingen van de Boxtelse dichter.

Tonprater Tom van Esch ontlokte met zijn act als knurfterige boer de nodige lachsalvo's. Rob van Elst - bekend van het Keiebijters Kletstoernooi in Helmond - zorgde als de dikke Dick voor een mooie afsluiting van wederom een spetterende Waggelrevue.

p Carnavalsclub Geen Drank Geen Klank persifleerde zichzelf als deelnemer aan het Kwekdeuntjesfist (links). De groep De Vijf Zaligheden uit Lennisheuvel kreeg met een hilarische act als Mexicaanse drugscriminelen de lachers op zijn hand. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding
Toon van Krieken (rechts) is al jarenlang de drijvende kracht achter de Waggelrevue. Prins Donald VI verraste hem met een onderscheiding die slechts eenmaal per jaar wordt uitgereikt: de eremedaille van verdienste met eendenkroos.