Bram Bakker (in het zwart) speelt voor Taverbo een enkelspel tegen een speler van SV Red Star '58 uit Goirle. (Foto: Hans Verberk).
Bram Bakker (in het zwart) speelt voor Taverbo een enkelspel tegen een speler van SV Red Star '58 uit Goirle. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE TAFELTENNISSERS WINNEN VAN RED STAR '58 UIT GOIRLE

Taverbo zet stappen op weg naar titel

De tafeltennissers van Taverbo 1 zijn afgelopen weekend verder uitgelopen in de race om het kampioenschap. SV Red Star '58 uit Goirle was niet van plan zich makkelijk gewonnen te geven, maar leed uiteindelijk toch een ruim verlies tegen de Boxtelaren. Die wonnen in eigen huis met 7-3.

Bram Bakker kon in zijn eerste wedstrijd geen vat krijgen op het spel van Johan Verhoeve en ook Michel Sperling kon aanvankelijk weinig uitrichten tegen René Vrins. Na een 0-2 achterstand in games vocht Sperling zich toch terug en draaide de wedstrijd uiteindelijk helemaal om. Sjoerd Broos zette Taverbo daarna op voorsprong tegen Monique Posthuma. Ook de dubbel was een prooi voor Taverbo, waarbij Bakker en Broos in drie games met minimaal verschil konden winnen van Verhoeve en Vrins.

Na het dubbelspel won Sperling van Verhoeve. Bakker boog het hoofd voor Posthuma en Broos zegevierde over Vrins. Posthuma won haar tweede wedstrijd van de dag tegen Sperling, waarna de laatste twee partijen van Broos tegen Verhoeve en Bakker tegen Vrins ook voor Taverbo waren.

De uitslagen in de andere wedstrijden zorgen ervoor dat Taverbo maar liefst vijf punten voor staat op de nummer twee, ONI 1 uit Wijchen.

JEUGD HEKKENSLUITER

Het eerste jeugdteam van Taverbo heeft het in de najaarscompetitie wederom zwaar te verduren. Zaterdag speelde de ploeg thuis tegen het geroutineerde landelijk B-team van Hutaf uit Huissen, dat samen met Argus nu al lijkt te strijden om de titel.

Rick van der Schoot, Luuk Essens en Rianne de Vogt wisten geen enkele partij in winst om te zetten, al waren ze er regelmatig heel dichtbij. Hierdoor is het team teruggezakt naar de laatste plaats op de ranglijst met negen punten uit drie duels.

p Bram Bakker (in het zwart) speelt voor Taverbo een enkelspel tegen een speler van SV Red Star '58 uit Goirle. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen week 6

SENIOREN

Taverbo 1 - SV Red Star '58 1        7-3

Taverbo 2 - Hercules 2        5-5

Taverbo 3 - TTC 1        4-6

Unicum 3 - Taverbo 4        9-1

Taverbo 5 - Attaque 3        5-5

NTTV 2 - Taverbo 6        5-5

Taverbo 7 - TTV Maashorst 5        7-3

Kruiskamp 81 6 - Taverbo 8        3-7

JEUGD

Taverbo 1 - Hutaf 2        0-10

Taverbo 2 - Stiphout 3        6-4

Taverbo 4 - Never Despair 7        4-6

Programma vrijdag 14 februari

SENIOREN

ATTC '77 1 - Taverbo 4        20.00

Best 1 - Taverbo 5        20.00

Taverbo 6 - ROTAC '82 2        20.00

Taverbo 7 - ROTAC '82 5        20.00

Taverbo 8 - JCV 9 20.00


GEMEENTE BOXTEL BETAALT MEE AAN VERVANGING ARMATUREN

Marvel schaft duurzame verlichting aan

JAN HERMENS

Speerwerpen in het donker is best lastig. Het terrein dat binnen de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker ligt, is in het najaar en de winter al vroeg behoorlijk duister. Met de huidige lampen kan AV Marvel alleen het hardloopparkoers goed verlichten. Led-armaturen kunnen daar volgens de clubleiding verandering in brengen. Bovendien zijn die aanzienlijk duurzamer dan de gaslampen die momenteel in de masten hangen en leveren ze de Boxtelse vereniging een flinke besparing op.

De besparing kan zelfs op twee fronten worden gerealiseerd. Want ze zijn energiezuiniger én de vaste aansluitkosten nemen fors af. ,,Het gaat om acht masten en twaalf armaturen", legt bestuurslid Willie Verberne van Marvel uit. ,,Een armatuur bevat acht losse lampen en die kunnen we veel beter richten dan de oude exemplaren. We kunnen het binnenterrein dan ook beter verlichten."

MASTEN BLIJVEN

De conditie van de masten is goed, zo is al onderzocht. Die blijven dan ook staan. Dinsdag heeft het bestuur van de atletiekvereniging vergaderd en is het besluit om de gaslampen te vervangen, definitief geworden: als alles volgens plan verloopt is in april de led-verlichting gemonteerd. ,,Het hele project kost 37.000 euro. Het Rijk neemt 30 procent van de kosten voor zijn rekening via de regeling Stimulering en bouw sportaccommodaties. Marvel betaalt zelf 40 procent." De resterende 30 procent komt voor rekening van de gemeente Boxtel. Die heeft de betreffende bijdrage toegezegd. De middelen zijn afkomstig uit de zogeheten Cuadrilla-potje. Daarin zit het geld dat mijnbouwbedrijf Cuadrilla aan Boxtel heeft betaald om proefboringen naar schaliegas te mogen opzetten. Dat is er echter nooit van gekomen.

In maart 2018 nam de gemeenteraad een motie aan om dat potje open te stellen voor clubs en verenigingen die energiebesparende maatregelen willen treffen. Deze aanvraag is door een aantal clubs bij de gemeente ingediend, waaronder Marvel.

LICHTSHOW

Als de verlichting van de atletiekaccommodatie is vervangen, wil Marvel een lichtshow geven. Verberne: ,,Ik heb daar mooie voorbeelden van gezien. Die ingebruikname duurt niet zo heel lang, maar ziet er wel flitsend uit. Echt iets voor de jeugd om filmpjes van te maken."

Led-verlichting levert Marvel naar schatting een besparing van zo'n 1.500 euro per jaar op. ,,Het bedrag dat we in de aanpassing steken, betaalt zich dus in een redelijke termijn terug. Bovendien brengt spaargeld nu niets op, dit is een goed moment om in duurzaamheid te investeren."


Om het binnenterrein van haar atletiekbaan in sportpark Den Wielakker ook in het donker te benutten, wil Marvel overschakelen op led-verlichting. (Foto: eigen collectie, 2017).