Marijn (links) en Gerbin Blokx vormen samen het dj-duo SR-JR. Ze vullen elkaar naar eigen zeggen goed aan en zijn helemaal klaar voor twee avonden Duckout. (Foto: Peter de Koning).
Marijn (links) en Gerbin Blokx vormen samen het dj-duo SR-JR. Ze vullen elkaar naar eigen zeggen goed aan en zijn helemaal klaar voor twee avonden Duckout. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

(BOXTELSE) ARTIESTEN HEBBEN ZIN IN JEUGDCARNAVALSFEESTJE

Duckout uit z'n dak met vader en zoon

RENS VAN DEN ELSEN

Met slechts enkele tientallen beschikbare (combi)tickets stevent Duckout af op een uitverkochte editie. De jeugd ziet dus wel heil in de drie feestavonden in manege De Langspier. Schorre Chef & MC Vals, Partyfriex en Zanger Kafke staan respectievelijk op zaterdag, zondag en maandag telkens een half uur op de planken. De rest van de avonden houden Boxtelse dj's het feest aan de gang. Naast Mr. JeePee (Jip van Krieken) is dat ook het dj-collectief SR-JR, dat bestaat uit Gerbin Blokx en diens zoon Marijn.

,,Verwacht veel confetti, vette mashup-hits, gave remixen en dansbare partyknallers tijdens Duckout", vertelt de ervaren deejay Gerbin enthousiast. Samen met zijn zoon Marijn (16) staat hij sinds een klein jaar regelmatig weer achter de draaitafel. Al bijna een half jaar zijn ze aan het oefenen voor het Boxtelse carnavalsfeest voor de middelbare schooljeugd. ,,We voegen steeds weer nieuwe liedjes toe aan onze lijst of we vervangen ze door een betere mix. Het wordt echt zó gaaf", vertelt Gerbin enthousiast.

DJ-VIRUS

Marijn heeft het dj-virus van zijn vader overgenomen: ,,We komen uit een muzikale familie, dat scheelt. Ik begon vorig jaar na een onderbreking weer wat te klooien met de cd-spelers van m'n vader en dat smaakte naar meer. Dus ben ik met hem gaan oefenen. Maar ik kreeg ook steun van mijn neef. Hij draait regelmatig in De Saeck, een café in 's-Hertogenbosch. Een tijdje terug mocht ik daar ook m'n plaatjes afspelen. Dat was wel spannend, maar ook erg gaaf."

Vader Gerbin is trots als hij met zijn zoon op het podium staat, vooral als de zaal uit z'n dak gaat. ,,Dat is onbetaalbaar. De kick, daar draait het bij ons allemaal om. Dat we ervoor betaald krijgen, is mooi meegenomen, maar niet onze drijfveer", legt Gerbin uit.

De 51-jarige Boxtelaar heeft al heel wat uren achter de platenspelers en dj-sets gestaan. Zo was hij een van de vaste diskjockey's van de Bossche discotheken Galaxy en Kings. Maar ook café Bolle in Tilburg was voor Gerbin een vaste stek. ,,Ik vind het prachtig als iedereen meezingt en danst. Wat dat betreft is de jeugd een dankbaar publiek, dat verwacht ik bij Duckout ook."

SPARREN

De twee genieten van hun optredens. ,,Samen draaien, is veel leuker dan alleen. We vullen elkaar goed aan en het is altijd fijn om even te kunnen sparren over welke nummers we laten horen. Ik weet bijvoorbeeld weer beter wat de jeugd wil, maar m'n pa vult de lijst aan met liedjes die ik weer niet zo goed ken", vertelt Marijn. ,,Het liefst zouden we elk weekend op pad gaan", vult Gerbin aan.

Tijdens Duckout brengt het dj-team voor 75 procent carnavalsmuziek en de overige 25 procent bestaat uit house, hardstyle en hiphop. ,,Als het maar feest is", zeggen ze. Gerbin weet in ieder geval zeker welk nummer in ieder geval voorbij komt, vertelt hij grinnikend: ,,Als ik De Toreador van Wilbert Pigmans niet draai, kijken ze me niet meer aan denk ik."

ENERGIE EN GEKKIGHEID

Dat niet alleen het Boxtelse dj-duo staat te trappelen om zijn kunsten te vertonen tijdens Duckout, blijkt ook tijdens een rondgang langs de optredende artiesten. Schorre Chef en MC Vals (zaterdag 22 februari) verwachten dat het jonge publiek compleet uit hun plaat gaat: ,,We geven een hoop energie en gekkigheid op het podium. Verwacht zeker dat 'Ik moet zuipen' en 'Wie laait me op' de revue passeren. Zodra we binnen komen, nemen we de microfoon in de hand en is het: gaan met die banaan!"

SR-JR DJ Team staat zaterdag 22 en zondag 23 februari achter the wheels of steel in de Boxtelse manege aan de Molenwijkseweg. Kijk voor kaarten op www.duckoutboxtel.nl.