Het Goed geeft carnavalskleding een tweede leven

Met de carnavalsdagen voor de deur dringt zich de vraag op wat aan te trekken tijdens het leutfeest. Kringloopwarenhuis Het Goed aan de Industrieweg in Boxtel is nu gestart met de verkoop van tweedehands carnavalskleding.

Regiobedrijfsleider Ad Wolfs van Het Goed: ,,Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar hiermee spelen we in op de behoefte van de klant en promoten we tegelijkertijd ook duurzaamheid."

Volgens de kringloopzaak is er een uitgebreid aanbod aan kleding, voor een aantrekkelijke prijs. Wolfs: ,,Je vindt weer iets anders dan vorig jaar en het kost niet te veel. En daarbij werk je meteen mee aan hergebruik en een circulaire economie."


Nieuwe serie Praat en Daad voor het klimaat nadert

Transitie Boxtel houdt tussen de woensdagen 4 maart en 17 juni een nieuwe reeks workshops Praat en Daad voor het klimaat. Het gaat om zes bijeenkomsten met groepjes van zes tot tien personen.

De deelnemers leren hier onder meer om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Ze praten over koolstofdioxide en klimaatverstoring, daarna volgen praktische avonden over wonen, duurzame mobiliteit, voedsel en het delen van spullen. Opgeven kan tot uiterlijk 23 februari bij David Andreae, via ttboxtel@gmail.com of telefoonnummer (0411) 67 75 97. De gemeente Boxtel geeft financiƫle steun aan de workshops. Deelnemers betalen veertig euro voor een hele reeks.


Filmavond Voetstap

FilmPodiumScopia vertoont vandaag, donderdag 13 februari vanaf 20.15 uur de rolprent London River in Podium Boxtel aan de Burgakker. Kaartjes kosten 7,50 euro en zijn te koop aan de zaal. De film maakt deel uit van het vredesproject Voetstap, waaraan verschillende Boxtelse organisaties meedoen. Zij ontplooien activiteiten die draaien om ontmoetingen tussen culturen.