Afbeelding
Foto: Brabants Centrum

COMBINATIE95 DOET JOOST SUGGESTIE


'Bestem Kloosterhof Liempde voor jongeren'

Het plan van woonstichting Joost om de twaalf appartementen in de Kloosterhof in Liempde om te bouwen tot acht seniorenwoningen, is van de baan. Het realiseren van woonzorgappartementen is een optie die Joost nu overweegt. De fractie van Combinatie95 stelt voor de twaalf appartementen intact te laten en specifiek voor jongeren en tijdelijk woningzoekenden te bestemmen.

Fractievoorzitter Joep Schalkx: ,,Voor ouderen zijn er in het centrum van Liempde de nodige passende woonmogelijkheden. Voor jongeren en tijdelijk woningzoekenden zijn die er niet." Als voorbeelden van woningen voor senioren noemt hij de plannen om in de Nieuwstraat zes appartementen voor deze doelgroep te bouwen en het project Pastorietuin. ,,Dat is weliswaar vertraagd door een bezwaar, maar we gaan ervan uit dat dit plan doorgaat", aldus Schalkx.

JONGEREN

Volgens Combinatie95 beschikt Liempde over weinig kleinere woonruimten en daar is wel behoefte aan. Schalkx: ,,Wij stellen dan ook voor de twaalf appartementen in de Kloosterhof te behouden en aan jongeren en tijdelijk woningzoekenden toe te wijzen." De fractie denkt dat de keuze voor deze doelgroepen goed werkt. Bovendien houdt Joost dan geld op zak om elders in Liempde te kunnen investeren, aldus Schalkx.

Woonstichting Joost is het met Schalkx eens dat er in Liempde behoefte is aan passende woningen voor jongeren met een startersinkomen. ,,De Kloosterhof vinden we echter niet geschikt voor deze doelgroep", reageert een woordvoerder. ,,Gezien de nabijheid van Dorpshuis De Vlaswiek van Zorggroep Elde Maasduinen en van de ontmoetingsruimte van stichting BOL, is het volgens ons een logische keuze om hier woonzorgappartementen te realiseren."

,,Tijdens de voorbereidingen op het aanvankelijke plan is gebleken dat we de woningen met een beperkte investering geschikt kunnen maken voor zorgbehoevende mensen die zelfstandig willen blijven wonen én dat we de huur betaalbaar kunnen houden", meldt Joost.

p De Kloosterhof in Liempde staat momenteel leeg. Woonstichting Joost is eigenaar van het gebouw en denkt na over een nieuwe bestemming. (Foto: archief Brabants Centrum).


Meet Up Kleine Aarde

De afleveringen van het VPRO-programma Tegenlicht worden door heel Nederland besproken tijdens zogeheten Meet Ups. De Praktijk van het ideaal, woonstichting Joost en programmamaker Ruud Geven houden de interactieve bijeenkomsten nu ook op De Kleine Aarde. De eerstvolgende is donderdag 13 februari van 19.15 tot 21.30 uur in het bezoekerscentrum aan het Klaverblad.