Eva Roos (links) en Lieve van der Zijde zijn twee van de vier Tabitta-turnsters die doorgaan naar de halve NK-finale. (Foto: eigen collectie).
Eva Roos (links) en Lieve van der Zijde zijn twee van de vier Tabitta-turnsters die doorgaan naar de halve NK-finale. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

SUCCESVOLLE OEFENINGEN IN EINDHOVEN

Vier turnsters Tabitta naar halve finale NK

Diverse turnsters van Tabitta uit Boxtel kwalificeerden zich afgelopen weekeinde in Eindhoven voor de halve finale in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

Voor de deelnemers die uitkomen in de eerste divisie was het hun eerste kwalificatiewedstrijd. Wiese van den Eertwegh liet bij de jeugd een leuke wedstrijd zien en eindigde als veertiende. Bij de senioren kwamen Nienke Langenhuizen, Eva Roos en Lieve van der Zijde goed voor de dag. Langenhuizen liet zelfs een nieuwe sprong (yourchenko strek schroef) zien en eindigde daarmee als eerste; op de vloer werd zij derde. Roos werd eerste op de vloer en derde op de brug. Van der Zijde eindigde als achttiende en ook dat was voldoende voor een plek in de halve finale.

Fenna Bergman trad in de tweede divisie jeugd aan tijdens de kwartfinale voor het NK. Ook de negentiende plek in het klassement leverde een ticket voor de halve finale op. Komende week komen turnsters in de eerste, tweede en derde divisie uit in de regiofinale.

p Eva Roos (links) en Lieve van der Zijde zijn twee van de vier Tabitta-turnsters die doorgaan naar de halve NK-finale. (Foto: eigen collectie).


BOXTELSE DRIEBANDERS VERSLAAN BV UDEN

Irritante tegenspeler houdt
't Ivoor niet van de winst af

De driebanders van de Boxtelse biljartclub 't Ivoor wonnen vorige week met 21-26 hun uitwedstrijd tegen Biljartvereniging Uden 3.

Er werd in omgekeerde volgorde gestart, waarbij Louis van der Meijden aantrad tegen Peter van Venrooij. Vanaf acquit werd het duidelijk wie in dit duel de lakens uitdeelde. Na tien beurten stond een tussenstand van 11-1 op de teller en was het zaak voor Van der Meijden om de controle te houden. Dat ging naar behoren. Met goed spel en nog een serie van zeven maakte hij zijn 37 caramboles in veertig beurten met een moyenne 0,925 en tien punten. Zijn tegenstander bleef hangen op zestien caramboles en slechts vijf punten.

Bernhard Legierse nam het namens 't Ivoor op tegen Jos van Leur. Met regelmaat maakte hij mooie caramboles. Na een tijdje was zijn tegenstander duidelijk van slag en mopperde zich zo naar het einde. Legierse had daar maling aan en beƫindigde zijn partij van 29 caramboles in 34 beurten, moyenne 0,852 en als beloning speler van de week.

LIJDZAAM

Als laatste kruiste Theo Verhagen de degens met de irritant spelende Bjorn van Oorschot. De Boxtelaar kwam, ook mede door de houding van zijn opponent, niet in zijn spel en moest lijdzaam toezien dat zijn tegenstander het eerst bij de finish was. Verhagen kwam tot veertien caramboles in 43 beurten, moyenne 0,325 (ver van het bekende 'halfke') en slechts zes punten.

Programma dinsdag 18 februari

Hazelaar 1 - Ivoor 1         klein 19.30

Hooghuys 9 - Ivoor 1        klein 20.00

Programma woensdag 19 februari

Ivoor 2 - Uitdaging 1        klein 20.00

Ivoor 3 - Wapen v. Liempde 3        klein 20.00

Programma vrijdag 21 februari

Rio Bar 1 - Ivoor 4         klein 20.00


HAZELAAR KOMT PROCENTUEEL TEKORT

Liempds kaderteam wint in eigen huis van koploper

Het kaderteam van Het Wapen van Liempde/Regiobank speelde donderdag thuis tegen lijstaanvoerder De Hazelaar 1 uit Rosmalen. Beide ploegen wonnen twee partijen, maar procentueel gezien waren de gastheren veel beter en gingen daarom verdiend met de zege aan de haal: 5-4.

Peter van Lierop (110 caramboles) speelde zijn eerste kaderwedstrijd ooit. Logischerwijs was dat wennen aangezien het kaderspel veel moeilijker is dan het libre. Hij moest dan ook de winst aan zijn tegenstander laten. Leo van Hastenberg (110) speelde niet slecht, maar kwam uiteindelijk vier caramboles tekort voor de overwinning. Na twaalf beurten bleef de teller voor hem op 106 caramboles steken. (8,83 gemiddeld met een hoogste serie van 28).

Harm van de Laar (140) was in zijn duel duidelijk de sterkste en versloeg zijn tegenstander (290) in twaalf beurten en een moyenne van 11,66. Ton Rovers (150) was goed op dreef en maakte in de tiende beurt zijn partij uit. Zijn moyenne kwam daarmee uit op 15,00 en hij maakte de hoogste clubserie van de week met 69 caramboles. Zijn opponent (350) bleef ver achter.

OOK LIBREWINST

Het eerste libreteam speelde eveneens thuis en won van De Hazelaar 2: 27-23. Leo van Erp (80) speelde goed en sloot zijn partij in zestien beurten zegevierend af met een moyenne van 5,00. Van Lierop (100) won ook overtuigend na 21 beurten (4,76); Van Hastenberg (200) behaalde zeven punten voor het team (6,86 met een hoogste serie van 30).

Overige libre-uitslagen

Krijt op Tijd 4 -Wapen v. Liempde2        7-22

Ons Trefpunt 1 - Wapen v. Liempde 3        29-28

RE Palace 1 - Wapen v. Liempde3        30-18