Disco Paniek houdt jaren '70-reünie in De Rots

Vanaf medio jaren zeventig werden in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel disco- en carnavalsfeesten voor de jeugd enige tijd drukbezocht. Van zijn zeventiende tot zijn twintigste jaar draaide Theo Kurstjens uit Esch er samen met drie kornuiten maandelijks zijn plaatjes met Disco Paniek. Hij bewaart er mooie herinneringen aan en houdt in november van dit jaar een reünie. ,,Hopelijk hebben mensen nog foto's uit die tijd. Het gaat over 1975 tot en met 1977."

Kurstjens (63) is als oud-militair alweer enkele jaren met pensioen, maar stilzitten is niets voor hem. Woonachtig aan de Beneluxlaan was de keuze om vrijwilligerswerk te gaan doen in het nabijgelegen buurthuis waar hij als jonge vent zijn publiek muzikaal vermaakte welhaast vanzelfsprekend. ,,En dus lijkt het me leuk om de tieners van toen weer eens terug te zien. Het zijn nu allemaal vijftigers natuurlijk", vertelt Kurstjens. Hij heeft André Kreij, Chris Peijnenburg en Gerard Verhoeven, de jongens waarmee hij destijds tijdens bruiloften en partijen plaatjes draaide, bereid gevonden weer achter de draaitafel te gaan staan. ,,We willen de Top 100 uit 1975 op vinyl gaan draaien", blikt Kurstjens vooruit.

Tastbare herinneringen aan de maandelijkse discomiddagen en -avonden die werden gehouden, heeft Kurstjens niet. En dus doet hij een beroep op de lezers van Brabants Centrum: ,,Misschien zijn er mensen die destijds foto's hebben gemaakt. Het zou heel leuk zijn om die tijdens de reünie te kunnen laten zien. Ook tijdens carnavalsdagen draaiden we er muziek en beleefden we er een jaar of drie een mooie tijd."

GASTOPTREDEN GREYSIX

Het treffen met oud-bekenden in De Rots wordt zondag 8 november van 15.00 tot 20.00 uur gehouden. Naast de tijdelijke revival van Disco Paniek klinkt er ook muziek van GreySix. De band speelt covers van The Beatles, Rolling Stones, The Kinks, The Eagles en Van Morrison en bestaat uit Jos van Bijnen, Ben Kuipers, Gerard van Bokhoven, Hans Schoenmakers, Ad Swaans en Jan Konings. Zij hebben enkele jaren geleden hun instrumenten weer opgepakt om de liedjes uit hun jeugdjaren ten gehore te brengen.

Mensen die foto's of materialen hebben die herinneren aan de discomiddagen en -avonden kunnen zich melden bij Theo Kurstjens, telefoonnummer 06-40 57 33 65 of e-mail: trkurstjens@ziggo.nl.