Tegenlicht Meet Up van VPRO in De Kleine Aarde

De afleveringen van het VPRO-programma Tegenlicht worden steeds besproken tijdens zogeheten Meet Ups. Dit zijn bijeenkomsten voor geïnteresseerde bezoekers en bijzondere experts, doeners en denkers. De Praktijk van het ideaal, woonstichting Joost en programmamaker Ruud Geven houden de Meet Ups nu ook in Boxtel. De volgende is op donderdag 13 februari van 19.15 tot 21.30 uur in het café van De Kleine Aarde aan het Klaverblad.

De bijeenkomst gaat dit keer over het einde van bezit. Architect Thomas Rau geeft zijn visie op het aanschaffen van spullen, waarom dit nodig is en wat de voordelen zijn van iets als groep aanschaffen. Rau wil met zijn redenering bereiken dat fabrikanten een gegronde reden hebben om producten te leveren die langer meegaan. Hij stelt dat producenten anders gaan denken als zij bijvoorbeeld zelf de stroom zouden moeten betalen die hun apparaten gebruiken.

De architect stelt dat je ook entertainment kunt kopen of warmte, waar je dan het apparaat gratis bij krijgt. Deze wonderlijke wijze van denken wordt de laatste tijd onderzocht en getest. Duurzaamheid is het achterliggende doel en het onderwerp van gesprek tijdens de Meet Up van februari.

Belangstellenden kunnen hier tijdens deze gratis bijeenkomst over meepraten.


Rommelmarkt

In sportcomplex De Braken in Boxtel is zondag 9 februari een rommelmarkt. Die duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Mensen die spulletjes willen verkopen, kunnen nog een kraam huren. Informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 06-81 13 55 91 of www.vandersteenevenementen.nl.

Start schaakclub

HobbyCentrumBoxtel start vrijdag 14 februari schaakclub 't Gesprongen Paard. Vanaf dan staan elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur de borden opgesteld. Deelname is niet gratis. Een strippenkaart met vier strippen kost zestien euro; acht strippen kosten 25 euro en zestien strippen veertig euro. Aanmelden voor deelname aan de schaakclub kan via de website www.hobbycentrumboxtel.nl.