Afbeelding
Foto: Ploegers

Prinsenvereniging De Ploegers verwelkomt senioren in Het Hof

Niet alleen de Liempdse jongeren springen en dansen tijdens carnaval, maar ook de lokale ouderen houden van wat leut. Dat blijkt wel uit de vele succesvolle edities van de seniorenmiddag van prinsenvereniging De Ploegers voor mensen ouder dan 55 en mindervaliden. Dit jaar vindt het festijn plaats op zondagmiddag 9 februari.

De middag wordt gevuld met cabaret, muziek, sketches en dans. De zaal in de residentie van de Liempdse prinsenvereniging , Ploegerspaleis Het Hof, gaat om 13.00 uur open. Om 13.30 uur wordt het programma afgetrapt.

Er komt een diversiteit aan optredens langs: hoogtepunten uit de eerdere zittingsavonden, optredens van nieuw talent, enkele tonpraters, muzikale acts, maar ook een aantal verrassingsoptredens staat op het programma. Hofkapel De Kromploegers zorgt voor de muzikale omlijsting.

De toegang voor de seniorenmiddag is gratis.

p De Liempdse hofkapel De Kromploegers liet de mogelijkheid om een korte sketch uit te voeren vorig jaar niet aan zich voorbij gaan. (Foto: eigen collectie De Kromploegers).


Kort nieuws

Natuurbrug toegankelijk

De natuurbrug over het spoor tussen Boxtel en Best is klaar. Eenmalig mogen mensen zaterdag 8 februari van 11.00 tot 17.00 uur op het ecoduct een kijkje nemen tijdens een open dag. Locatie is de Monnikenweg in Best. Bezoekers kunnen te voet of op de fiets komen. Laarzen zijn aan te raden. Medewerkers van Brabants Landschap beantwoorden vragen over de natuurbrug en Het Groene Woud.


Heggenvlechten

Heggenvlechters gaan zaterdag 15 februari tussen 09.00 en 14.00 uur bij het Groot Duijfhuis in Liempde met de heg aan de slag die schoolkinderen tijdens Boomfeestdag in 2013 geplant hebben. Deelnemers kunnen zich voor deze dag aanmelden via www.brabantslandschap.nl. Publiek is welkom bij het evenement, het informatiepunt in het Groot Duijfhuis is open.