Sjan van Meersbergen werkt vijfig jaar in de slagerij aan de Tongersestraat. (Foto: Albert Stolwijk).
Sjan van Meersbergen werkt vijfig jaar in de slagerij aan de Tongersestraat. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

SJAN VAN MEERSBERGEN: 50 JAAR IN SLAGERIJ

Via achterdeur is nog altijd zult van 'De Miers' te koop...

De winkeldeur ging vier jaar geleden al op slot, maar 'achterom' kun je bij slagerij Van Meersbergen aan de Tongersestraat in Boxtel nog altijd aankloppen voor ambachtelijke vleesproducten. Zaterdag 1 februari heeft het bedrijf een gouden jubilaris: Sjan, de echtgenote van slager Rien 'de Miers' is dan vijftig jaar in dienst.

Sjan was nog maar veertien jaar oud toen ze via een oudere zus aan een baantje in de slagerij werd geholpen. Ze startte als manusje van alles bij de ouders van Rien. Ze werkte er al vijf jaar toen ze oog kreeg voor haar latere echtgenoot, die in Boxtel furore maakte als Zultkoning.

In 2016 werd Rien 65 en werd de slagerswinkel gesloten. De machines bleven echter staan, net zoals bijvoorbeeld de koelingen. En dus lopen vaste klanten van weleer bij tijd en wijle nog eens binnen voor verse worst, gehakt of balkenbrij...

p Sjan van Meersbergen werkt komende zaterdag precies vijftig jaar in de slagerij aan de Tongersestraat. Ze begon er als veertienjarig meisje. (Foto: Albert Stolwijk).


Dieter van der Westen

Dieter van der Westen, bekend van de band Kasba, timmert ook met zijn eigen formatie aan de weg. Hij toert nu met het album Me and You door het land en doet daarbij ook Podium Boxtel aan op vrijdag 1 februari. Kaarten voor de voorstelling kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl of bij Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat).

Koffie met Kennis

In de lezingencyclus 'Koffie met kennis' van Hobbycentrum Boxtel (HCB) vertelt psychosociaal therapeut Marja Konijn vrijdag 7 februari over haar ervaringen in hospice Acacia. Bezoekers betalen twee euro entree. Vrienden en vrijwilligers van HCB, aan de Baroniestraat 105, hebben gratis toegang. Aanmelden tot 4 februari via www.hobbycentrumboxtel.nl.