BOXTELS JONGENSHOCKEYTEAM DERDE VAN ZUID-NEDERLAND

MEP-jeugd pakt bronzen plak met ZNK

Het jongensteam JB1 van de Boxtelse hockeyvereniging MEP heeft zondag een bronzen medaille behaald tijdens het zaaltoernooi van het Zuid Nederlands Kampioenschap (ZNK).

Tijdens de onlangs gespeelde poulewedstrijden wist de jonge Boxtelse ploeg ongeslagen uit de strijd te komen. Daarmee verdienden de hockeyers een ticket voor het ZNK in Helmond.

Daar begon JB1 direct aan een halve finale, waarin de jongens van MEP het moesten opnemen tegen JB1 uit 's-Hertogenbosch. Met gezonde spanning begonnen de Boxtelaren aan de wedstrijd. De hockeyers wisten met prima opbouw en een dito goal snel op een 1-0 voorsprong te komen. Daarna trokken de Bossche spelers de wedstrijd naar zich toe.

Al snel stond MEP met 1-5 achter en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Toch wisten zij door hard werken en dankzij de aanmoedigingen van het publiek de stand nog terug te brengen naar 4-5. Daar bleef het Boxtelse offensief bij en de Bosschenaren trokken aan het langste eind: 4-8.

Om toch nog minimaal brons te pakken waren er shoot-outs. Hierin streed MEP samen met het Vughtse MOP om de derde en vierde plaats. Deze strijd wonnen de Boxtelaren echter overtuigend. Met de derde plaats op het ZNK mogen de jongens trots terugkijken op het zaalseizoen. Vanaf deze week starten de voorbereidingen voor de veldcompetitie die in maart weer verder gaat.

q De teamleden tonen trots de bronzen medaille die zij behaalden tijdens het ZNK in de Helmondse zaal. (Foto: eigen collectie MEP).