Leunisdijk dit jaar nog op de schop

De herinrichting van de Leunisdijk gaat dit jaar dan echt van start, alleen is nog niet duidelijk wanneer precies. Dat geeft de gemeente Haaren desgevraagd aan. Hoewel in eerste instantie de planning was om in de eerste helft van het voorjaar te beginnen, is zij hier later vanaf gestapt.

De riolering en het straatwerk van de Leunisdijk zijn nodig aan vervanging toe. BrabantWater heeft voorafgaand aan de herinrichting werkzaamheden uitgevoerd tussen de Romeinseberg en het Marktplein. Het waterleidingnet op deze locatie was grotendeels in de jaren '30 aangelegd en moest daarom vernieuwd worden.

De herinrichting loopt vanaf Leunisdijk 1 tot en met 47B. Het ontwerp is besproken met de klankbordgroep Leunisdijk en Platform Esch' Perspectief en is daarnaast gepresenteerd op een informatieavond. Het plan is binnenkort te bekijken op de website van de gemeente Haaren. In het ontwerp is rekening gehouden met een verbeterde verkeersveiligheid voor fietsers en autoverkeer. Daarnaast worden er maatregelen genomen voor goede opvang van regenwater. Er moet ook meer groen komen en de fiets- en voetpaden worden breder gemaakt.

Inwoners klagen al langere tijd over het slechte wegdek, trillingen in hun huizen en over te hard rijdende auto's.