The Gents verzorgt het volgende optreden in de serie Klassiek in de Kerken. Die beleeft zaterdag 1 februari zijn eerste lustrum met een concert in de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: eigen collectie).
The Gents verzorgt het volgende optreden in de serie Klassiek in de Kerken. Die beleeft zaterdag 1 februari zijn eerste lustrum met een concert in de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

PEER DOEVENDANS IN TOP-ENSEMBLE

Mannenkoor The Gents: denkend aan Holland...

Met succes stond het gerenommeerde vocaal ensemble The Gents de afgelopen twintig jaar op nationale en internationale podia. Zaterdag 1 februari zijn de zestien zangers, onder wie ook Boxtelaar Peer Doevendans, van 16.00 tot 17.00 uur te beluisteren in de Sint-Petrusbasiliek tijdens de volgende aflevering van Klassiek in de Kerken. Het plaatselijke kamerkoor Ratatouille zingt in het voorprogramma. Ook organist Tommy van Doorn werkt mee aan de uitvoering. De entree is vijftien euro. Kaartjes boeken kan via reserveren@klassiekindekerken.nl.

Klassiek in de Kerken bestaat inmiddels vijf jaar en viert dit lustrum tijdens het concert met een extraatje: kamerkoor Ratatouille opent de uitvoering met een stuk dat de leden eerder die dag instuderen tijdens een masterclass van de dirigent van The Gents, Annemiek van der Ven.

Doevendans is countertenor bij The Gents. Hij zong tientallen jaren bij uiteenlopende ensembles met diverse dirigenten in wisselende stijlen. ,,Maar bij The Gents doen ze er nog een schepje bovenop", aldus de zanger. Doevendans is bevlogen over het mannenkoor. ,,Je mag er jezelf zijn en dat doet iedereen dan ook! Met enorme toewijding laat dirigent Annemiek van der Ven ons stralen. De muziek ontroert."

De Boxtelse vocalist kijkt ook uit naar de samenwerking met organist Van Doorn: ,,Diens liefde voor muziek en zijn aimabele persoonlijkheid maken serieus musiceren tot een feestje." 'Denkend aan Holland - van Sweelinck tot Andriessen' heet het programma dat met Van Doorn wordt uitgevoerd.

Het concert van The Gents duurt van 16.00 tot 17.00 uur en heeft geen pauze. Jongeren tot en met zestien jaar hebben gratis toegang. In de entreeprijs is een drankje na afloop inbegrepen.

p Het gerenommeerde mannenkoor telt ook een Boxtelaar onder de zestien leden: Peer Doevendans. (Foto: Eric Ideler, 2016).


Boxtel kort

Herbergviering

In de kapel van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat in Boxtel wordt vrijdag 7 februari weer een oecumenische herbergviering gehouden. Leden van de voorbereidingsgroep gaan voor in de oecumenische viering waarin verhalen uit de Schrift centraal staan. Er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in de sfeer van Taizé. Het thema van de viering is 'De Stad van God'. De viering begint om 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Spirituele bijeenkomst

In gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel wordt dinsdag 11 februari een spirituele bijeenkomst gehouden. Deze begint om 19.30 uur. Wie vragen heeft over het hoe en waarom van het bestaan, is welkom om binnen te lopen om mensen met dezelfde gedachten te ontmoeten. Bezoekers maken tevens kennis met de kijk van de Leraren van Gene Zijde op allerlei levensvragen en situaties die een mens onderweg tegenkomt. Meer weten: www.heteigenpad.nl.

ArcheoHotspot

Liefhebbers van lokale historie maken zaterdag 1 februari archeologische vondsten uit de Boxtelse Molenstraat schoon. Deze 'schatten' worden bekeken en digitaal vastgelegd in de ArcheoHotspot van het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg. Wie wil, mag meehelpen met determineren. De vrijwilligers zijn tussen 10.00 en 12.30 uur bezig.

Ouderenbeleid

De werkgroep Samen Ouder Worden heeft onlangs haar ouderenbeleid aan de gemeente gepresenteerd. De volgende stap is de uitvoering van het beleid op te starten. Tijdens de verbindingsbijeenkomst van donderdag 13 februari van 09.00 tot 14.00 uur in gemeenschapshuis De Rots wordt hier een begin aan gemaakt. Meer informatie is verkrijgbaar via: SamenOuderWorden@Boxtel.nl

Boxtelaar Peer Doevendans is een van de zestien zangers van The Gents. (Foto: Eric Ideler, 2016).