Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

TOPSPORT TIJDENS JEUGDZITTINGSAVONDEN IN PLOEGERSLAND

De oLiempische vlam is ontstoken

Ploegerspaleis Het Hof in Liempde was afgelopen weekeinde weer het toneel van de jeugdzittingsavonden. Tal van kinderen lieten zich hier van hun meest humoristische en creatieve kant zien tijdens twee avonden vol playback, sketches en toneelstukjes. Onder begeleiding van het opleidingsorkest BeCool! kwamen enkele topsporters het podium op voor 'De Liempdse Spelen'.

Na het ontsteken van de 'oLiempische vlam' en een dans van de Partyploegers, werden door jeugdprinses Elin d'n Urste, adjudant Loes en de jeugdraad van elf 'De Liempdse Spelen' geopend.

Omdat topsport het thema van deze jeugdzittingsavonden was, waren er ook twee scheidsrechters ingevlogen. Sofie Saris en Karlijn van der Pas zorgden voor de rode draad, voerden dopingcontroles uit en bedienden het VAR-systeem. Onder streng regime en mede daardoor op humoristisch wijze, wisten zij de kandidaten op een leuke manier aan te kondigen.

NIEUWE TONEELSTUKJES

Naast de playbackers die hun deelnameticket verdienden tijdens het Ploegerangfestival in november, stonden er diverse nieuwe sketches en toneelstukken op het programma. Zo kwamen Yourie van Velder en Epke van Ploegersland langs om met het publiek ervaringen te delen over hun topsportcarrière. De grappige anekdotes zorgden regelmatig voor een gulle lach in de volle zaal. Het bleek de perfecte start van een fantastische avond.

Dat topsport echt leeft binnen Ploegersland liet Saar van der Velden zien door samen met twee vriendinnen, Fay Janssen en Fenne van de Laak, een turnact op te voeren. Radslagen, spagaten, Arabieren en andere vluchtelementen volgden elkaar razendsnel op.

BOBSLEEËRS

Tijdens de jeugdzittingsavonden is het gebruikelijk dat ook de Liempdse jeugdraad wordt voorgesteld aan het publiek. Dat gebeurde door oud-jeugdprins en -adjudant Cas de Kort en Tim van Roosmalen. Als strak geklede bobsleeërs in een badkuip vertelden zij de persoonlijke blunders van de nieuwe jeugdraadsleden.

De deelname van JAS Liempde kon ook dit jaar op waardering rekenen van de bezoekers. De grappige anekdotes over Christian Ronald die een bult op z'n hoofd door het wegkoppen van een jeu-de-boulesbal en Puck Moonen die net voor Koen de Kort de finishvlag wist te bereiken, zorgden voor lachsalvo's.

Het slotstuk van de avond was het spel dat werd opgevoerd door Dominique van Laarhoven en Fine, Juul en Jinke van Abeelen. Zij kwamen als de kassameisjes van supermarkt Coop op het podium. Bowe van Abeelen en Willemijn Broeren kwamen telkens in andere sportkledij boodschappen doen, wat voor de meiden aanleiding was om alle Liempdse sporten en verenigingen eens onder de loep te nemen in een aanstekelijk stads dialect.

POLONAISE

Na de goedkeuring van beide scheidsrechters werd de avond muzikaal afgesloten met een polonaise en keerde het publiek voldaan huiswaarts.

p De kassameisjes van de Coop namen niet alleen Liempdse sporten op de hak, maar ook het stadse accent.

Epke van Ploegersland (op de foto, Loek van Abeelen) kreeg samen met Yourie van Velder (Ward van de Meerendonk) de lachers op hun hand met hun capriolen op het podium. (Foto's: Hans van Doorn).
Afbeelding
Yourie van Velder (Ward van de Meerendonk, links) en Epke van Ploegersland (Loek van Abeelen) kregen de lachers op hun hand met hun capriolen op het podium. (Foto's: Hans van Doorn).
Afbeelding
Afbeelding
Yourie van Velder (Ward van de Meerendonk, links) en Epke van Ploegersland (Loek van Abeelen) kregen de lachers op hun hand met hun capriolen op het podium. (Foto's: Hans van Doorn).