Leopold Messchaert (links) en Cees van Geel, nemen de voorgerechten aan die Alice van Geel met Threes Hartmanns (niet op de foto) zondag bereidden in de keuken van lunchroom Deegeluk aan de Boxtelse Markt. (Foto: Albert Stolwijk).
Leopold Messchaert (links) en Cees van Geel, nemen de voorgerechten aan die Alice van Geel met Threes Hartmanns (niet op de foto) zondag bereidden in de keuken van lunchroom Deegeluk aan de Boxtelse Markt. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Sponsordiner voor bootvluchtelingen

HENK VAN WEERT

De keuken van lunchroom Deegeluk werd zondagavond 'bezet'. Twee Boxtelse echtparen bereidden er een sponsordiner voor vijftig gasten ten bate van stichting Bootvluchteling. Op die manier brachten Leopold Messchaert en Threes Hartmanns, met Cees en Alice van Geel ruim zevenduizend euro bijeen, onder meer voor medicijnen voor vluchtelingen in kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos.

,,De situatie op Lesbos is erbarmelijk en mensonterend. Er is plaats voor drieduizend personen, terwijl er negentienduizend worden opgevangen. Veelal leven zij in tentjes zonder verwarming en elektriciteit", vertelt Messchaert. De oud-huisarts is als vrijwilliger verbonden aan Stichting Bootvluchteling en was inmiddels vier keer op Lesbos om medische zorg te verlenen. Tevens is hij medisch adviseur voor de stichting. Echtgenote Threes reisde tweemaal mee om voor de 25 vrijwilligers in het vluchtelingenkamp dagelijks te koken. In januari was het koppel er voor het laatst.

Pagina 3: 'Situatie op eiland Lesbos is mensonterend'.

p Leopold Messchaert (links) en Cees van Geel, nemen de voorgerechten aan die Alice van Geel met Threes Hartmanns (niet op de foto) zondag bereidden in de keuken van lunchroom Deegeluk aan de Boxtelse Markt. (Foto: Albert Stolwijk).