De Boxtelse handbalster Liza van Roy probeert in sporthal te scoren voor HCB '92. De thuisploeg was echter niet opgewassen tegen het Bossche Blauw Wit. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

HANDBALSTERS LOPEN FIKSE NEDERLAAG OP IN DE BRAKEN

Bossche ploeg overklast HCB '92

De handbalsters van het Boxtelse HCB '92 bogen zondag in eigen huis diep voor Blauw-Wit uit 's-Hertogenbosch. De snelle bezoekers zegevierden in sporthal De Braken met maar liefst 2-24.

Al rap stond de Bossche ploeg met 0-5 voor. HCB '92 zorgde in de tegenaanval wel voor wat mooie wissels, maar stuitte steeds op de solide defensie van Blauw-Wit. Toch lukte het uiteindelijk Lieke van Rooij om een eerste Boxtelse treffer aan te laten tekenen. Blauw Wit bleef door zijn snelheid druk zetten. De thuisploeg liet de moed echter niet zakken. Door een mooie wissel kwam Gitte Vanhout vrij op de cirkel en bracht de stand op 2-9. Van Rooij kreeg een tijdstraf van twee minuten voor te fel verdedigen. De speelsters van HCB'92 hadden vooral moeite met de Bossche cirkelloper die telkens weer vrij kwam te staan. De ruststand was 2-12.

TEGEN EEN MUUR AAN

Vol goede moed en met een betere defensie begon HCB '92 aan de tweede helft. Blauw Wit scoorde hierdoor even minder, maar toch lukte het de gasten om in vijftien minuten tijd drie goals te maken. Aanvallend ging het bij de Boxtelse speelsters vervolgens niet zo best; er werd wel meer ingelopen, maar de Bossche muur slechten lukte niet. En als HCB '92 er al door kwam, stond daar nog de keepster die veel ballen tegen hield.

Blauw Wit bleef veel druk zetten in de aanval waardoor de hoeken vaak vrij kwamen. Maar scoren lukte lang niet altijd op die manier dankzij diverse goede reddingen van HCB-doelvrouw Mary Swinkels. De bezoeksters uit 's-Hertogenbosch gaven niet op en maakten nog wat doelpuntjes in de laatste minuten.

p De Boxtelse handbalster Liza van Roy (midden, in rood shirt) probeert in sporthal De Braken te scoren voor HCB '92. De thuisploeg was echter niet opgewassen tegen het Bossche Blauw Wit. (Foto: Hans Verberk).

Sport Kort

Kaartavond Irene

Kaartliefhebbers komen ook dit winterseizoen aan hun trekken bij de Gemondse voetbalclub Irene. Daar wordt om de twee weken een rik- en jokeravond gehouden. De eerstvolgende is morgen, vrijdag 31 januari. Om 20.00 uur komen de kaarten op tafel in de kantine van sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.

TAFELTENNISSERS JAGEN OP TITEL

Taverbo boekt ruime zege op reserveteam Kampen

Het voorjaarsseizoen voor de tafeltennissers van Taverbo 1 ging zaterdag van start met een overwinning in eigen huis op Kampenion 2 uit Kampen: 8-2. Het team speelt in poule F van de landelijke derde divisie en heeft de ambitie om mee doen voor het kampioenschap.

Concurrentie verwachten de Boxtelaren in de komende maanden van SV Red Star '58 1, ONI 1 en DOV 1. De op papier zwakkere tegenstanders zijn Twenty-one Up 1 en Kampenion 2. Er dienden dus veel punten behaald te worden in de openingswedstrijd.

Bram Bakker zette na vijf games Taverbo op voorsprong tegen een lastige Robin Lieftink die met zijn zeer goede blok voor de nodige problemen zorgde. Michel Sperling wist zijn voorsprong niet te verzilveren tegen hardhitter Thomas Niemeijer zodat de score weer gelijk kwam. Sjoerd Broos had weinig moeite met Ton Ringenier en zette Taverbo weer op voorsprong.

SPEKTAKEL

Het dubbelspel van Brakker/Broos tegen Lieftink/Niemeijer was een waar spektakelstuk. Beide koppels speelden vol op de aanval en produceerden de ene spectaculaire rally na de andere. In een volledig gelijkopgaande wedstrijd was het uiteindelijk Taverbo dat diep in de vijfde set de overwinning pakte: 3-1. Lieftink kon vervolgens nog iets terugdoen voor de bezoekers uit Kampen tegen Sperling die nog niet goed in de wedstrijd zat. Daarna waren het louter overwinningen voor Taverbo.

Door deze 8-2 zege begint Taverbo het seizoen bovenaan de ranglijst. Zaterdag 1 februari zal deze koppositie verdedigd worden tegen DOV 1 in Heerhugowaard.

Het eerste jeugdteam van Taverbo eindigde het afgelopen seizoen als laatste in de afdeling Landelijk B. Door het vrijkomen van een plaats in deze klasse mag het team het toch nog gaan proberen op dit niveau. De eerste wedstrijd speelde de ploeg thuis gelijk tegen debutant Stiphout.