Willian Geerts traint thuis op de loopband. (Foto: eigen collectie).
Willian Geerts traint thuis op de loopband. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie.

GEMONDSE IN ACTIE TEGEN KANKER

Willian Geerts doet mee aan Alpe d'HuZes en zoekt sponsors

Niet fietsend, maar lopend wil Willian Geerts uit Gemonde op 4 juni de Alpe d'Huez bedwingen. Twee keer maar liefst. Ze doet mee aan het evenement Alpe d'HuZes en zoekt nog shirtsponsors. Die kunnen zich tot 9 februari aanmelden.

Geerts: ,,Elke deelnemer dient minimaal 2.500 euro in te leggen. Vermelding van naam en logo op mijn tenue kost 250 euro. Het evenement zelf vindt pas in juni plaats, maar omdat de kleding nog bedrukt moet worden, zoek ik nu al naarstig naar shirtsponsors."

De Gemondse heeft ondernemers in haar woonplaats aangeschreven en hoopt ook via de media begunstigers te werven. ,,Iedere euro is welkom. Het geld is bedoeld voor KWF Kankerbestrijding."

VOOR DIERBAREN

Zoals vrijwel alle deelnemers aan Alpe d'HuZes heeft Geerts persoonlijke redenen voor de uitdaging: ,,Ik wil een keer de Franse alp op voor mijn vader en overige familieleden die aan kanker overleden zijn en daarna nogmaals, ook dan voor iemand die me zeer dierbaar is."

Geerts traint thuis op een loopband die een behoorlijke helling aan kan. ,,Het lopen op zich lijkt me niet zo'n probleem, ik wandel veel. Maar het constante stijgen, daar moet ik op oefenen. Het zal pittig worden, maar... opgeven is geen optie."

Shirtsponsors en overige donateurs kunnen zich aanmelden via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/williangeerts-vandesande/alpe-dhuzes-2020.

Boxtel

Legends Live

Tributebands die muziek van ABBA, Queen, U2, Muse, Bon Jovi en Kensington vertolken, dat is Legends Live. Zondag 2 februari vindt het spektakel plaats in sporthal De Braken. Kaarten kosten 17,50 euro. De zaal gaat om 13.00 uur open en sluit om 23.00 uur. Meer informatie: www.legendslive.nl/boxtel.