De tienjarige dressuuramazone Sofie Teulings uit Lennisheuvel op haar pony Isabel tijdens de Brabantse titelstrijd in Schijndel. (Foto: eigen collectie).
De tienjarige dressuuramazone Sofie Teulings uit Lennisheuvel op haar pony Isabel tijdens de Brabantse titelstrijd in Schijndel. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

LENNISHEUVELSE COMBINATIE NAAR NK

Sofie Teulings wint Brabantse dressuurtitel met pony Isabel

Sofie Teulings (10) uit Lennisheuvel heeft afgelopen weekeinde de zegereeks met haar pony Isabel voortgezet. In de Schijndelse manege Molenheide werd de dressuurcombinatie Brabants kampioen indoor in de klasse AB-B. Eerder wonnen Sofie en Isabel al de titel van de kring Hart van Brabant.

Een beetje nerveus begon Sofie aan de wedstrijd. Ze reed een nette dressuurproef in een groot deelnemersveld van twintig combinaties. De tweekoppige jury beloonde de verrichtingen met respectievelijk 213 en 206 punten, een score van 69.83 procent. Dat resulteerde erin dat de Lennisheuvelse amazone de kampioenstitel binnensleepte en het erepodium mocht beklimmen om de 'gouden' medaille in ontvangst te nemen. Tevens is Sofie als enige van de twintig combinaties in haar rubriek afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

Sofie verzorgt Isabel het liefst helemaal zelf: dat betekent wassen, poetsen en hoeven krabben. ,,Het liefst rijd ik elke dag op Isabel. Maar de pony krijgt af en toe ook een rustdagje", meldt de jonge amazone.

ZUS ANNE

Ook haar zus Anne (13) verscheen afgelopen weekend in Schijndel in de ring. In de klasse D/E M1 reed ze met haar pony Jonkers Anigo een goede en stoere proef, maar door een paar schoonheidsfoutjes miste de combinatie een plaats op het erepodium. Anne eindigde als zesde met respectievelijk 198.5 en 196 punten, een score van 65.75 procent. Dat is net niet voldoende om afgevaardigd te worden naar het NK; ze richt zich nu op het outdoor seizoen en deelname in de klasse D/E M2.

pp De tienjarige dressuuramazone Sofie Teulings uit Lennisheuvel op haar pony Isabel tijdens de Brabantse titelstrijd in Schijndel. (Foto: eigen collectie).


INSCHRIJVING OPEN TOT ZONDAG 1 MAART

De Merletten houdt 35+ toernooi

Tennisvereniging De Merletten viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum. Het jaarlijkse Oxalis 35+ toernooi staat dan ook in het teken van deze feestelijkheden. De wedstrijden worden gespeeld van maandag 16 tot en met zondag 22 maart. Inmiddels zijn de inschrijvingen geopend.

Het dubbeltoernooi wordt gespeeld op de kunstgrasvelden van LTV De Merletten in park Molenwijk. Naast de sportieve activiteiten is er net als voorgaande jaren ook een loterij op de vrijdag, waarbij de commissie een mooie hoofdprijs mag weggeven. Daarnaast spelen de deelnemers ook nu weer om de Bert Kuiper trofee, voor de sportiefste tennisser.

Inschrijven voor de dubbelcategorieën 5, 6, 7 en 8 kost acht euro per persoon en is mogelijk via www.inschrijven.nl. Dat kan tot en met zondag 1 maart.

Sofie Teulings (midden) won de Brabantse dressuurtitel in de klasse AB-B en kwalificeerde zich daarmee voor het NK. (Foto: eigen collectie).