ROOD-WITTEN LATEN KANS LIGGEN OM KOPLOPER TE VERSLAAN

Boxtel vangt bot bij Nulandia

Nulandia, koploper in de vierde klasse, kwam zondag bij RKSV Boxtel op bezoek in sportpark Munsel. De rood-witte formatie van trainer Frank van Oers was door blessures behoorlijk gewijzigd en sdpeelde daardoor in een meer defensieve opstelling. Desondanks wist de thuisploeg zich kranig te weren en kwam ook tot voldoende kansen. Toch was het de tegenstander die uiteindelijk met de volle buit naar huis ging. En daar was Nulandia maar wat blij mee.

Boxtel kreeg direct de beste kansen. Zo kregen Valentijn Waals en Lars van Hamond al snel de mogelijkheid om de score te openen. Hun pogingen strandden echter op een Nulandse verdediger en de keeper.

Maar ook de bezoekers lieten van zich horen in de eerste helft, al stond het vizier bij hun aanvallers ook niet op scherp. Onder meer een laag genomen corner, waarbij de bal door iedereen werd gemist, was een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Het schot ging echter voorlangs. Hierna kregen de Nulanders meer balbezit en liet Boxtel zich inzakken. Daardoor werden de ruimtes klein en was er voor de toeschouwers weinig te beleven.

Uiteindelijk viel het eerste doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft. Een hoge voorzet van rechts werd half weggekopt en de bal viel voor de voeten van Tom van de Ven. Zijn droge schuiver was te machtig voor de keeper Raymon Strik.

IDEALE KANS

De tweede helft was pas drie minuten bezig toen Nulandia de kans kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Gelukkig voor Boxtel werd de kopbal naast geplaatst. Het duel werd steeds meer een gevecht en dat was in het voordeel van de thuisploeg.

Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied was voor Stefan Persoons de ideale kans om de score weer op gelijke hoogte te brengen. De bal richting de korte hoek werd echter door de keeper tot corner verwerkt. Ook de tweede poging was een prooi voor de sluitpost van Nulandia.

Er brak daarna een periode aan waarin beide ploegen elkaar niet veel wilden geven en er weinig kansen te noteren waren. Een enkele mogelijkheid werd of over geschoten of door de keeper gepakt.

HECTISCH

De laatste minuten van de wedstrijd waren behoorlijk hectisch. Boxtel ging alles-of-niets spelen en kreeg nog twee kansen. Eerst werd een vrije trap door Jari Klijmij over geschoten en daarna was het Raul Gomez Sanchez die het nog probeerde, maar zijn schot was een prooi voor de goalie.

Na 95 minuten floot scheidsrechter IJzerman voor het einde. Nulandia trok zodoende aan het langste eind en reisde met de volle winst terug naar huis.

Na de koploper staat zondag 2 februari de nummer twee van de ranglijst op het programma voor de voetballers van RKSV Boxtel. Voor de uitwedstrijd tegen Avesteyn in Heeswijk-Dinther wordt om 14.30 uur afgetrapt.

p Lars van Hamond van RKSV Boxtel wordt onderuit gehaald met een sliding. Het leverde een vrije trap voor de rood-witten op. (Foto: Hans Verberk).

sterk voor onfortuinlijk Irene

Een uitwedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst was voor het vaandelteam van Irene een uitgelezen kans om weer orde op zaken te stellen. Toch bleek VCO, dat een week eerder voor het eerst had gewonnen, een lastige tegenstander om te verslaan. De Gemondenaren verloren met 3-2.

De eerste winst van het seizoen smaakte voor de ploeg in de Zeelandse buurtschap 't Oventje naar meer. De spelers waren er dan ook op gebrand om dit een goed vervolg te geven. Dat bleek ook al meteen na de aftrap. Zoals wel vaker dit seizoen begon Irene te slap aan de wedstrijd, met als gevolg de snelle tegengoal. Een voorzet van rechts werd door de gehele Gemondse verdediging gemist, waardoor een aanvaller van VCO vrij binnen kon schieten.

Irene was hierna wel wakker en pakte het spel redelijk snel weer op. De gelijkmaker stond dan ook al snel op het bord door een vernietigend afstandsschot van Bryan Helling. De gasten waren hierna voetballend de bovenliggende partij, maar slordig in de passing. Daardoor bleven echt grote kansen uit. VCO wist er weinig tegenover te zetten, waardoor beide teams met 1-1 de rust in gingen.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Beide ploegen wisselden goede en slechte momenten met elkaar af en de wedstrijd kon dan ook nog alle kanten op. Irene was voetballend weliswaar de bovenliggende partij en creëerde veel kansen, maar VCO was in de omschakeling ook gevaarlijk.

In de 74e minuut waren het de gastheren die op een 2-1 voorsprong kwamen. Na een voorzet was het Kay van de Sande die de bal weg probeerde te koppen. Hij raakte het leer echter verkeerd met een onfortuinlijk eigen doelpunt als gevolg. De Gemondenaren zetten hierna nog meer druk en creëerden diverse mogelijkheden, waarbij de ingevallen Arthur Piasecki in de tachtigste minuut er één van wist te benutten.

ZONDAGSSCHOT

Met de reguliere speeltijd achter de rug, leek het duel op een gelijkspel af te stevenen. Maar een zondagsschot in de 93e minuut van VCO vanaf 35 meter viel zomaar bij Irene binnen, waardoor de thuisploeg er alsnog met de winst vandoor ging. Irene kreeg te weinig voor haar inzet, maar had door de vele kansen in de tweede helft de wedstrijd eerder moeten beslissen.

Het volgende duel dat Irene speelt is zondag 2 februari. Dan komt in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg FC De Rakt op bezoek. Aftrap om 14.30 uur.