Vertoning London River in kader van project Voetstap

FilmPodiumScopia vertoont donderdag 13 februari de rolprent London River in Podium Boxtel aan de Burgakker. De film maakt deel uit van het vredesproject Voetstap, waaraan verschillende Boxtelse organisaties meedoen. Zij ontplooien activiteiten die draaien om ontmoetingen tussen culturen.

London River gaat over een Engelse blanke weduwe die na de metroaanslag op 7 juli 2005 in Londen haar etnische vooroordelen moet bijstellen. De vraag die daarbij opdoemt is: kunnen dergelijke catastrofes mensen ook samenbrengen? In dit oprechte drama spelen de Britse actrice Brenda Blethyn en acteur Sotigui Kouyaté.

STAPPEN ZETTEN

Met het vredesproject Voetstap wordt aangeduid dat vrede dicht bij huis begint en dat je daarvoor zelf stappen kunt zetten. Zoals het leren kennen van elkaars cultuur. De voetstap als symbool is ontleend aan de verhalen van Abraham en Ibrahim en staat voor het op weg gaan, gastvrij zijn en elkaar ontmoeten. Na afloop is er dan ook gelegenheid om met elkaar na te praten over de film.

De rolprent start donderdag 13 februari om 20.15 uur. Kaarten zijn online te bestellen via www.podiumboxtel.nl of verkrijgbaar aan de kassa voor 7,50 euro. In de voorverkoop kosten de tickets 8,50 euro. Ze zijn te koop bij Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat). Kijk voor meer informatie over het voetstapproject op www.voetstapvoorvrede.nl.


Boxrock legt eerste band vast

De Waalwijkse rockband Underaged staat zaterdag 18 april op het hoofdpodium van Boxrock. Het festival in jongerencentrum B-Town gaat dit jaar zijn vierde editie in.

Tijdens Boxrock staan veelal lokale bands geprogrammeerd. De Boxtelse vijver begint steeds leger te raken, maar de organisatie kijkt om zich heen en weet telkens talenten uit de regio te vinden.

Het festival combineert rockmuziek met singer-songwriters in de grote zaal en het café van B-Town aan de Baroniestraat.