TRICOLORES WETEN ZICH GEEN RAAD MET BOSSCHE SPEELWIJZE

ODC baalt van gelijkspel TGG

ODC speelde zondag een lastige thuiswedstrijd tegen TGG. De Boxtelse derdeklasser wist niet goed raad met de speelwijze van de Bosschenaren, maar kwam desondanks na een uur spelen op voorsprong door een treffer van Tijn Boons. Het was daarom zuur dat de gasten diep in blessuretijd vanaf de stip alsnog op 1-1 kwamen. Door dit resultaat is de achterstand op koploper CHC opgelopen naar vijf punten en staat ODC nu derde op de ranglijst met 24 punten uit dertien wedstrijden.

ODC kende vlak voor de winterstopeen goede reeks en wist zich daardoor op de tweede plaats te nestelen. De Bosschenaren begonnen de competitie slecht, maar hebben zich daarna redelijk hersteld.

Vanaf het begin was duidelijk dat ODC moeite had met de Bossche manier van spelen. De bezoekers speelden met twee spitsen, waarbij de middenvelders er steeds door het midden en via de flanken doorkwamen. Bovendien was TGG feller in de duels, maar grote kansen leverde dat aanvankelijk niet op.

Rond de twintigste minuut kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid toen Joep van der Meijden de bal vanuit de kluts bijna binnenschoot. Tien minuten later kregen de gasten de eerste goede kans. De Boxtelse defensie kreeg geen grip op spits Jordy Gutte, die de bal van dichtbij maar net naast schoot.

In het vervolg van het eerste bedrijf bleven de gasten de betere ploeg en moest keeper Robbie Roelofs een paar keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

VOORSPRONG

Na rust veranderde er weinig. TGG had de controle en ODC liep steeds achter de feiten aan. Maar de Molenwijkploeg had aan een enkele goede aanval voldoende om op voorsprong te komen. In de 58e minuut kwam Just van Wijk goed door vanaf links. Hij speelde Lennart Sannen aan die de bal klaar legde voor Boons die de 1-0 binnen schoot.

TGG zette vanaf dat moment meer druk om langszij te komen. ODC kwam daardoor nauwelijks nog aan voetballen toe en was de bal vaak snel weer kwijt. Via Van Wijk werden de tricolores vanuit de tegenaanval nog een keer gevaarlijk, maar omdat niemand was meegelopen, kon de Bossche defensie alsnog ingrijpen.

OP DE STIP

Met het ingaan van de blessuretijd stond het nog steeds 1-0. De gasten gingen helemaal va-banque toen zelfs keeper Coen Burg mee naar voren kwam. In de zevende minuut van de blessuretijd sloeg voor ODC het noodlot toe. Bij een corner van TGG zag de scheidsrechter een Boxtelse overtreding en ging de bal op de stip. Keeper Burg ging achter de bal staan en schoof de penalty onberispelijk binnen. Meteen daarna klonk het eindsignaal en zat ODC met een stevige kater.

Voetballend was het van ODC-kant niet geweldig, maar om een voorsprong diep in blessuretijd te moeten afgeven is erg zuur. Zondag 2 februari hoopt de ploeg wel drie punten binnen te halen in Haarsteeg. De bal rolt dan om 14.30 uur.

p Noud van Besouw van ODC in duel met een speler van TGG. De tricolores hadden het in eigen huis lastig tegen de Bosschenaren. (Foto: Hans Verberk).